Neviditelný strážce přehled

Neviditelný strážce https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180759/bmid_baztan-neviditelny-strazce-WjK-180759.jpg 4 374 374

Baztán série

1. díl >

Na břehu řeky Baztán, v jednom z nejmagičtějších míst Baskicka, je nalezena záhadně zavražděná mladá žena. Téměř čtyřiadvacet hodin poté je zjištěna souvislost s měsíc starou vraždou jiné dívky. Amaia Salazarová, inspektorka z oddělení vražd, jíž byl případ přidělen, se tak vrací zpět na místo, kde se narodila a odkud vždycky toužila odejít. Amaia bojuje na dvou frontách: na té profesionální vyšetřuje sérii vražd, která velmi zneklidňuje místní obyvatele; a na osobní, spletité a emocionální, jež bude plná zvratů a překvapivých momentů. Amaia pronásleduje rituálního vraha, inspirovaného silnou psychosexuální symbolikou tradiční baskické mytologie, který bude pokračovat ve svém řádění, zatímco ona bojuje proti profesní žárlivosti některých svých kolegů, proti dávným nevyřešeným konfliktům se svými sestrami a proti ponurému tajemství, jež poznamenalo jejich dětství a které se vrací, aby ji dál trápilo...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Panteon
Originální název:

El guardian invisible , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neviditelný strážce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (87)

Aymira
20.02.2024 3 z 5

Váhala jsem mezi dvěma a třemi hvězdičkami, nakonec jsem zvolila vyšší hodnocení, protože jsem to přece jen zvládla dočíst. Knihy odehrávající se v Baskicku jsou vždy plné tajemna, ale upřímně, existují mezi nimi mnohem lepší a propracovanější díla.

Spíše než o detektivku se jedná o rodinné drama mezi sestrami. Postupně vše směřuje k závěru, který je špatně řemeslně zvládnutý, ostatně jako celá kniha. Chybí napětí, lepší vysvětlování, vedlejší postavy jsou naprosto hloupé, včetně manžela hlavní hrdinky. Ještě bych chápala existenci bytostí, které vidělo jen pár lidí na světě, ke kterým patří např. yetti, ale k tomuto příběhu se to vůbec nehodilo, nezapadalo to do něj a koneckonců na posledních pár řádcích veškeré teorie o přítomnosti tajemné chlupaté pyrenejské bytosti berou za své.

INCOGNITOREADER
14.07.2023 3 z 5

Na knihu mě před mnoha lety nalákala recenze, která hlásala, že se jedná o španělské Millenium. Tak to teda ani omylem.
Jedná se o velice pomalou detektivku kombinovanou s rodinným dramatem. Samotné vyšetřování je celkem zajímavé. Navíc Španělsko je přeci jen země, se kterou se minimálné já v knihách moc nesetkávám. Je tu i řekněme magická troška, která to docela povýšuje. Ale ta část rodinného dramatu mě vůbec nebavila. Musel jsem se do poslechu nutit víc a víc.
Jedná se o první díl trilogie a já pokračovat nebudu.


georginaa
03.06.2023 3 z 5

Zajímavé, pro mě trošku zdlouhavé a ze začátku matující, dokud jsem si nezvykla na styl. Amaia vyšetřuje případ mrtvých nezletilých dívek, které mají společné příznaky smrti. Vrah si neskutečně dává záležet, aby těla byla úplně oholená a zanechává na místě na přirození zákusek. Vraha jsem do konce příběhu nepoznala, svým způsobem to bylo zvrácené. Zároveň Amaia řeší svou minulost, jelikož řeší případy ve svém rodném městě. Její psychika z dětství byla narušena zvláštní výchovou své matky. Odbíhání myšlenek spíše narušuje samostatný příběh, ale ke konci vše zapadne do svých koleček a v celku to stálo za to.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neviditelný strážce v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených486x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených17x
v Knihotéce230x
v Chystám se číst179x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech4x