Sousedská hlídka přehled

Sousedská hlídka https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432391/bmid_sousedska-hlidka-JVu-432391.jpg 5 34 34

Bestie Burdenské série

< 2. díl >

PSÍ A KOČIČÍ STRÁŽCI BURDENU se ocitají čumákem v tvář novým nadpřirozeným hrozbám a tajemným jevům, a to včetně pomstychtivého démona, neviditelného vraha a velmi podivného ovčího stáda. Nad jejich městečkem se pomalu stahují mračna nového nebezpečí a malí zvířecí vyšetřovatelé jsou nuceni hledat si vskutku netradiční spojence, kupříkladu ostříleného paranormálního vyšetřovatele jménem... Hellboy.... celý text

Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Neighborhood Watch , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sousedská hlídka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Atlantis
11.03.2024 4 z 5

3,5* Já vlastně ani neví, proč cítím lehké zklamání. Asi jsem po prvním díle čekal, že rozjedeme víc epičtější jízdu, kde se jednotlivé epizodky budou na pozadí spojovat a vytvářet velký příběh, ale my jsem tam, kde jsme byli u jedničky - u těch zmíněných epizodek. Pořád platí skvělá kresba, pořád se bavím, ale chtělo by to ještě nějak okořenit.

Zlord Antiježíš
18.11.2023 5 z 5

"To bylo tenkrát, když pejsek a kočička ještě spolu hospodařili; měli u lesa svůj malý domeček a tam spolu bydleli a chtěli všechno dělat tak, jak to dělají velcí lidé..."
Vítejte zpět v Burden Hillu! Divném místě k životu, kde kdyby několik pejsků a kočiček spolu nehospodařilo, možná by to vůbec místo k životu nebylo. Dějí se tu totiž moc divné věci. Něco tu číhá a nejde zrovna o příjemné a vítané stvoření. Pokud jste si partičku těchto domácích mazlíčků zamilovali už v první knize, tak jako já, zajisté se nemůžete dočkat. A zklamaní nebudete. Hned první příběh otevírá červený návštěvník s upilovanými rohy, doutníkem, pořádným kvérem a oteklou pravou přední packou. Sice jsem to nevěděl, ale teď, po přečtení kapitoly "Oběť" jsem zjistil, že jsem si vždycky chtěl přečíst Mopsovu hlášku na Hellboye. A vy chcete taky, třebaže to také možná ještě nevíte.
"Křístek má hlad" je taková podivnost u které se náramně pobavíte díky skvělému překladu. "Pohádka na dobrou noc" se hodí, pokud si usmyslíte trošičku usměrnit svá štěňátka a to už se dostáváme k výbornému "Mučení jehňátek" - jasně, zvířátka, psové a kočičci jsou k sežrání. Ale dětem to číst nedávejte. Poslední stránka téhle kapitoly, to je jeden z vrcholů knihy. Ne, tyhle ovečky nechcete počítat před spaním!
"Lovci a sběrači" s jen o fousek zvládnutým úkolem a opět skvělým mopsem dokazuje, že opravdu nejde o samostatné povídky, ale kapitoly velkého příběhu s partou hlavních a spoustou vedlejších, ale také důležitých postav. A příběh začíná gradovat Damiáninou nápravou hříchů minulosti v "Kdo jinému démona volá". Tady už je dávno a definitivně jisté, že kočky nehrají jen druhé housle. Dvě závěrečné kapitoly "Cizinci mezi námi" 1 a 2 jsou akčním a napínavým závěrem knihy, rozhodně však ne celého skvěle kresleného, napsaného a vyváženého příběhu - je jasné že ten bude pokračovat. Následuje tradičně obsáhlý bonusový materiál s netradičně totálně úžasně famózně nádherně bombasticky skvěle perfektní hellboyovskou obálkou. Je to ta tmavá s malým čtverečkem a písmenem M.


GoodGames
12.01.2022 4 z 5

Aj druhá kniha je príjemnou dobrodružnou fantasy zábavou s hororovými prvkami. Je to celé v takej uvoľnenej atmosfére a síce sa tu nachádza aj pár drsných scén, rozhodne od toho nečakajte seriózny horor. Zvierací hrdinovia sú sympaťáci a poteší aj hosťovanie Hellboya. Z ôsmich poviedok mi prišli dve vyslovene slabé, ale pri ostatných som sa bavil veľmi dobre.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sousedská hlídka v seznamech

v Přečtených35x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit8x