Vánice přehled

Vánice https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485123/bmid_vanice-NY2-485123.jpg 3 142 142

Bílá tma série

1. díl >

Nastal konec světa. A všechno začalo jedinou sněhovou vločkou. Po tragické nehodě v práci netouží Grady Miller po ničem jiném než před vším utéct. To se mu podaří se dvěma nejlepšími přáteli, Stonem a Jonasem. Všichni tři na chvíli opouští svůj každodenní život, v němž si každý zažil své, a vydávají se na dovolenou na jih k jezeru Prism Lake, kam spolu každý rok jezdívali jako děti. Teď mají na celý prosluněný víkend jediný plán: pít, grilovat a odpočívat. Když se však celý východ Spojených států ocitne kvůli obrovské sněhové bouři pod metrovými závějemi, které přeruší dodávku proudu, a cesty přestanou být sjízdné, jejich plán je v troskách. Bezstarostná dovolená tří přátel se promění v boj o holý život. Musí spojit síly, aby z celé situace vyvázli. Venku totiž nevládne jen chlad… Ale také cosi zlověstného…... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Snow , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

Kanuska
06.05.2024 1 z 5

(SPOILER) Nevím, zda šlo o špatný překlad, nebo autor tak blbě píše... ale sloh byl velmi divný. Příklad: Jsou tři - muži v chalupě. Jeden vypráví... a když dovypráví, tak se na něj všichni dívají. :D Všichni dva. Nebo - "Nikdy jsem ten příběh nikomu nevyprávěl" - sdělí hlavní postava asi třikrát a pak zjistíte, že se to stalo asi před dvěma měsíci.
V podstatě tam nebyl žádný děj - autor se vykecával jenže sdělil minimum. O postavách na konci víme velmi málo stejně tak jako o tom, co číhá venku.
Nepochopila jsem proč na začátku chlápek odvedle pozve do svého domu tři opilé třicátníky, které v životě neviděl (ještě když tam má dcerunku k pohledání, která by mohla snadno dojít k újmě). Jako chápu, že je musel dostat do domu, aby se Grady zamiloval atd. ale ten způsob je velmi nelogický ... což je většina knihy. Dialogy příšerné. Tři týdny v chatě, kdy venku něco číhá ale nedobývá se dovnitř - nevyužité. atd...
No... a po dočtení není chytré sjet si anotaci dalších knih, protože u čtvrté zjistíte, kdo z prvního dílu nepřežil :D

MartinaCh27
03.03.2024 4 z 5

"Vánice" od autora Flinta Maxwella je dojemný a napínavý příběh o přátelství, přežití a odvaze v tvrdých podmínkách, kdy nastal konec světa. Po tragické události Grady, Stone a Jonas opouštějí svůj každodenní život a vydávají se na dovolenou k jezeru Prism Lake, kde kdysi trávili bezstarostné léto jako děti. Avšak jejich plány jsou narušeny obrovskou sněhovou bouří, která změní jejich dovolenou v boj o přežití.

Flint Maxwell mistrně vykresluje atmosféru zoufalství a nejistoty, která postupně ovládá tři přátele, když se ocitnou uvězněni pod metrovými závějemi. Jejich boj o holý život a snaha o přežití poskytují čtenářům napínavé a emotivní čtení, které je nechává přikovány ke stránkám knihy až do samého konce.


vikaa
16.02.2024 2 z 5

Knihu jsem přečetla skoro na jeden zátah, ale jen proto, že byla tenká a vlastně to byla taková dlouhá povídka. Mám ráda apokalyptickou literaturu a boj o přežití, ale tentokrát se to podle mě autorovi nepovedlo. Kniha byla opravdu moc jednoduchá a napsaná školským slohem. O hrdiny jsem se vůbec nebála a napětí a strach nefungovaly tak, jak by v hororu fungovat měly. Vlastně mě ani nezajímá, jak to dopadne. Další díly číst rozhodně nehodlám a hodnotím dvě a půl hvězdy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Milovat a psát, Mezi psychopaty a další knižní novinky (16. týden)

17.04.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vánice v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených176x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených3x
v Knihotéce152x
v Chystám se číst99x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

boj o přežití horory duchové a přízraky sníh, vločky zima

Autorovy další knížky

Flint Maxwell
americká
2022  66%Vánice
2022  73%Temná zima
2023  67%Mrazení
2024  0%Město světla