Bílí baroni: bílé pláště v zajetí zelených mozků přehled

Bílí baroni: bílé pláště v zajetí zelených mozků https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377406/bmid_bili-baroni-bile-plaste-v-zajeti-ze-3Ik-377406.jpg 4 37 37

Klasické a oblíbené dílo české literatury Černí baroni má svého následovníka v knize z prostředí vojenských lékařů s názvem Bílí baroni. Autor Jiří Kučera byl sám studentem medicíny na vojenské škole. Knihu doplňují ilustrace Petra Urbana. Kniha zavede čtenáře do nedávno minulé doby normalizace. Fakulta vojenské lékařské školy v Hradci Králové je dějištěm úplného ohňostroje gagů, skečů a absurdních situací. Hlavního protagonistu Michala Kunce sledujeme od nástupu do přijímače lopotným studiem až k ukončení šesti let studia promocí. Tupé prostředí armády v sedmdesátých letech dokáže Jiří Kučera proměnit v grotesku a čtenář nemá šanci vydechnout a uvolnit mimické svaly ztuhlé smíchem. Ukáže se, že hlavní předností medika, který nechce skončit s mozkem zeleným jako skokan či jiná žába, je výřečnost. Schopnost ze všeho se vykecat zachránila hrdinovi knihy nejen studium, ale často i zadek.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bílí baroni: bílé pláště v zajetí zelených mozků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

m2056
10.09.2023 2 z 5

Kniha je čtivá ale není to nic zvláštního autor se inspiroval u Černých baronu ale není to tak ono ale své čtenáře si najde bohužel mě to nechytlo.

bilamyska
20.07.2022 odpad!

Tak jsem se těšila na milý humor. Dostala jsem chlast, chlast, kurvy, chlast, chlast, zvracení, chlast, chlast, fekální humor, chlast, chlast. Sem tam nějaká stížnost na komunismus. Vzadala jsem to na straně 200. Opravdu mi můj čas přišel dražší.


orson
22.04.2022 5 z 5

Výborné čtení! Vtipné i smutné, tragikomické. Hodně přesně popisuje tu dobu. Za mě hodně dobře srovnatelné s Černými barony.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

03.02.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bílí baroni: bílé pláště v zajetí zelených mozků v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x