Blanický rytíř přehled

Blanický rytíř
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325701/mid_blanicky-rytir-pY2-325701.jpg 2 19 19

Doktor Kvokanda je klinický psycholog na sklonku odborné kariéry, krátce před penzí. Začíná na sobě pozorovat příznaky, s nimiž často přicházejí lidé za ním. Přestává vnímat emoce i zájem o vlastní práci, kterou měl dříve rád. Sám sebe diagnostikuje jako „vyhořelého“. Těší se stále více na důchod a na aktivity, na které bude mít spoustu času... Je sám, klasický „ singl“, bez závazků, bez rodiny. A když se konečně dočká důchodu, začne naplňovat svůj sen, svůj nový život: hledá podobnou hrobku, jakou objevili v Číně, v Xianu, s hliněnými bojovníky. Mohl by to být v Čechách třeba legendami opředený Blaník? Tady se začíná odvíjet řetěz nepochopitelných situací a dějů, v nichž se Kvokanda ocitá. Je to sen? Skutečnost? Je uvnitř Blaníku opravdu jiný svět? V konfrontaci s reálným světem se Kvokanda dostává do celé řady nesnází a marně se snaží pochopit, co se s ním děje. V dramatickém sledu událostí je obviněn z vraždy, zkoumán znalcem a dostává se i na druhou stranu „barikády“ jako pacient na psychiatrii. S napětím sledujeme jeho životní osud až do překvapivého vyvrcholení. Román Blanický rytíř je naplněn vzpomínáním a prožitky člověka, který se snaží porozumět světu a jeho vlastní život se přitom dramaticky změní.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Blanický rytíř. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

viva71
04.04.2020 1 z 5

Tohle se tedy moc nepovedlo. Takový to mohl být pěkný příběh o stárnoucím psychologovi a jeho vzpomínkách, ale "mystický prvek" to pro mě absolutně znehodnotil. Zkusím ještě jinou knihu od pana Cimického a snad si u mě trochu napraví reputaci.

orinka3
28.11.2019 1 z 5

Z úcty k panu Cimickému to do odpadu nehodím. Doufám, že se při psaní bavil aspoň on. Já při čtení vůbec. Co to mělo být? Vzpomínky na mládí, kritika současného života u nás anebo sci fi? Detektivka - ani omylem! Tohle beru spíš jako pokus, co ještě čtenář vydrží.


jprst
07.06.2019 1 z 5

Po delší době jsem se zase pustil do knihy tohoto autora, ale zase jsem neměl šťastnou ruku - špatný výběr a asi varování, abych se těm jeho novějším knihám vyhýbal.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Blanický rytíř v seznamech

v Přečtených28x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených1x
v Knihotéce12x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit2x