Hříšní světci přehled

Hříšní světci https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426987/bmid_hrisni-svetci-wxZ-426987.jpg 4 206 206

Bohové a netvoři série

1. díl

Naďa žije v klášteře skrytém vysoko v horách a její život je vlastně k uzoufání nudný... nebýt toho, že v její zemi zrovna zuří válka a ona je zřejmě jediná, kdo může zvrátit její průběh a zachránit svou zem. Naďa je totiž nadaná zvláštní mocí – dokáže hovořit s bohy a oni plní její přání. Jednoho dne však na klášter zaútočí nepřátelský oddíl a Nadin život se od základů změní. Je nucena opustit svůj domov a své přátele a spojit síly s těmi, o nichž by ještě před pár dny přísahala, že je při prvním setkání zabije. Temná gotická fantasy přináší příběh dívky, netvora s temným tajemstvím a prince, jehož život se ocitne v ohrožení kvůli nekalým dvorním intrikám.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Wicked Saints , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hříšní světci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (65)

Deia
13.05.2024 3 z 5

Táto kniha už pár rokov čakala v čítačke a konečne losovanie určilo, že prišiel jej čas :D. Ale vedela som, že prečo sa mi do nej veľmi nechce, aj keď som dúfala (ako stále), že tentokrát ma príbeh, spadajúci do kategórie young adult, prekvapí - hlavne keď má v anotácii napísané, že sa jedná o gotický fantasy príbeh (niežeby som na ňom niečo gotické našla)- Ale nestalo sa tak (nečakane). Ako to u takýchto kníh býva, tak sa mi to čítalo dobre. Ale bolo to plné nelogických vecí. Hlavne som nechápala systému (vraj) pohanskej mágii spojenej s krvou - boli ju schopní používať všetci? Alebo len pár vybraných jedincov? Prišlo mi, že raz je to tak a raz tak. Taktiež presuny postáv boli nelogické - Naďa so svojou skupinkou sa snažila dostať na to isté miesto ako nepriateľ, ale časovo mi to nesedelo. O tom, že napríklad kone neboli nikdy spomenuté, až kým na nich zrazu nešli, ani nehovorím. Čo ma ďalej rozčuľovalo, boli Nadine myšlienkové pochody. Tá totiž cestuje s jedným z pohanov, Malachiášom, a neustále myslí a hovorí, ako by ho mala zabiť, ale všetkým je jasné, že to v skutočnosti nechce. A o závere knihy ani nehovorím, ten mi nesadol už vôbec. Pre mňa to bol taký priemer, príbeh vo mne vôbec nezarezonoval a po pár dňoch si naňho pamätám už matne. Aj keby boli pokračovania, tak by som sa do nich nepustila.

karolina6742
27.07.2023 5 z 5

Kniha se mi velice líbila že jsem jí přečetla celkem rychle. Hlavní hrdinku jsem si hned oblíbila a od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Akorát mě zmátl otevřený konec. A když jsem hledala další díly zjistila jsme že jsou ještě další dva, jenže v angličtině. Doufám že zbylé dva díly budou také přeloženy do češtiny. Neví někdo zda se chystá překlad a kdy bude? Těším se na pokračování v češtině v angličtině si to bohužel nepřečtu.


Sybelle
02.06.2023 3 z 5

Kniha má rozhodně potenciál, který se možná více projevil ve dvou zbývajících dílech, které u nás nejsou přeložené. Takže to nemohu posoudit. Líbilo se mi slovanské prostředí a myšlenka příběhu. I styl psaní. V přístupu postav i když se jednalo o božské záležitosti nebyla zbytečná upjatost a postavy dokázali myslet sami za sebe.
Bohužel mi časem začalo vadit to neustálé sahání do vlasů mezi postavami navzájem. Byla místa, kde to dávalo smysl, ale taky nevhodná a bylo to jaksi divné. Nepůsobilo to vůbec přirozeně. V jednom případě, kdyby za to byla jedna z postav zabita, vůbec bych se nedivila. Teď trochu spoiler, nestalo se .
Podobné téma, bohové, jen z jiného prostředí a okolností je zpracované v jiné trilogii začínající knihou Město schodů. A kdybych si měla momentálně vybrat, volila bych tuto knihu. Celkově shrnuto jedná se o dobrý příběh s potenciálem, pěkně napsaný. Ale stále nezanechal dojem, musím si koupit druhý díl. To neznamená, že to není dobrá kniha na takové to odpočinkové čtení. Jen asi nebudu ta správná cílová skupina.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hříšní světci v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených242x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených18x
v Knihotéce276x
v Chystám se číst185x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech9x