Bouračka přehled

Bouračka https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26480/bmid_bouracka-kQ9-26480.jpg 4 60 60

Halucinativní román o fascinaci automobily, rychlostí, dálničními nehodami a jejich spojení s erotickým životem hlavních hrdinů. Vypravěč se po své autonehodě opakovaně setkává s mužem, který je přímo posedlý a sexuálně motivovaný obětmi nehod a nabouranými vozy. Posléze všechny postavy románu spojuje posedlost sexem v rychlých vozech a sugestivní představy šílených autonehod a zdeformovaných těl. Po literární stránce je román velmi působivý a bývá považován za kultovní knihu undergroundu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Votobia
Originální název:

Crash , 1973


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bouračka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Kopta
19.06.2021 3 z 5

Ballard nabídl zcela novou věc. Svěží vítr, který už sám o sobě zní v rámci příběhu bizarně zajímavě. Taky se to tak jeví prvních několik stránek , které jsem se zájmem hltal jednu za druhou a převaloval ve své mysli každé slovo. Seděl mi i Ballardův styl vyprávění, který se zdál být jasný a přímý. Pak se cosi pokazilo. Nevím, jestli to bylo nezáživností příběhu, nějakou změnu, ale před půlkou knihy se vše najednou sklouzne spíše do nezáživné spirály nahodilých a až nesouvicejících situací, které člověka přestanou oslovovat. To byla rána na solar, se kterým se těžce dá vyrovnat. Z osvěžující knihy se nakonec vyklubala divná směsice nudy, nahodilosti a občasně nechutných sexuálních výlevů, které tolik neseděli do určité snahy téma nadnést.

R47
02.02.2021 3 z 5

Asi ta kontroverznost časem nějak otupěla. Vlastně netuším, proč to číst. Dejte si film. Esenci dostanete a stačí vám na to kratší doba.


jaroiva
21.08.2020 1 z 5

I když je to docela krátké, přečetla jsem jen něco přes půlku a stačí. Je to ještě někde hluboko pod undergroundem. Nedivím se, že to autor psal pod pseudonymem. Osobně bych to vydala raději pro jistotu pod pseudonymem pseudonymu.
Nedokážu říct, jestli je to oplzlé, úchylné nebo jaké, ale dál to dočítat nebudu.
Snesu dost, ale proč zkoušet, jaký odpad ještě dokážu přečíst? Stačilo.
Jestli si libujete v bizarním způsobem rozmašírovaných tělech a nad tím slintáte blahem a sexuálním vzrušením, pak doporučuji, tady si užijete. Doufám, že vás není na světě moc.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bouračka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených73x
v Doporučených3x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech2x