Znesvěcený hrob přehled

Znesvěcený hrob https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/251738/bmid_znesveceny-hrob-251738.jpg 4 98 98

Bratr Zdislav série

< 2. díl >

Bratr Zdislav, někdejší templář, nyní člen řádu johanitů, se zabydlel v Uhříněvsi a právě se usilovně zabývá jejími opravami, když jej osloví rychtář blízkého města Kostelce nad Černými lesy. Tentokrát jej nesužují obávaní lupiči, kteří se ukrývají v okolních hvozdech, nýbrž záhadná vražda, k níž došlo na místním hřbitově. Kdo rozkopal hroby nepokřtěných dětí, pohřbených za hřbitovní zdí? A proč je v jednom z nich nalezen zavražděný hrobník? Kostelecký rychtář se obává nejhoršího – totiž řádění pekelných sil, a i proto se obrátí na zbožného rytíře johanitu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Znesvěcený hrob. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

ErikaKej
16.04.2024 4 z 5

Druhý diel o rytierovi Zdíkovi, prepracovanejší než prvý diel, hneď po prvých stránkach som sa zahĺbila do deja. Knihu som si znova vypočula v audiopodobe. Autorke sa podarilo vytvoriť sympatické hlavné postavy, držíte im palce a ste zvedaví ako sa popasujú s problémami. Páčilo sa mi aj načrtnutie doby a zakomponovanie reálnych historických postáv do deja. Plynulo prechádzam na 3 diel.

renefer
12.04.2024 5 z 5

Opět jsem byla maximálně spokojená, povedená historická krimi, kde si člověk nemusí říkat, jak to, že na to ten trouba ještě nepřišel, ale zůstává napjatý od začátku do konce.


Honey0105
24.03.2024 2 z 5

Knihu jsem si poslechla v audiu, stejně jako první díl. Když jsem poslouchala první díl, tak jsem vůbec neměla rozhled, co se týká historických románů a detektivek. Nějaké jsem v minulosti četla, ale mnoho jich nebylo a je to už dlouho. Po poslechu prvního dílu jsem ale přečetla pár dalších knih v tomto žánru od jiných autorů. Předtím jsem tedy neměla moc srovnání, teď už trochu ano. Nemohu říct, že by byla kniha špatná, ale vlastně... Nebyla ani nijak zvlášť napínavá. Zdík ani další hlavní postavy mi nepřijdou moc výrazné. Za mě takové průměrně čtení (poslech). Nenadchne, ale také neurazí.
V budoucnu ale určitě dám šanci i dalším dílům a uvidíme.
Znesvěcený hrob je možná lepší, nežli jednička. Jelikož jsem ale teď v hlavě už tolik srovnávala, tak hodnotím méně hvězdami. Ve finále bych ale oboum dílům dala tak těch 2,5/5.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Znesvěcený hrob v seznamech

v Přečtených122x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených3x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x