Čachtická paní přehled

Čachtická paní https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32576/bmid_cachticka-pani-nhp-32576.jpeg 4 1921 1921

Čachtická paní série

1. díl >

Krvavý román se odehrává na rozhraní 16. a 17. století a čerpá látku ze skutečných událostí. V té době vládla čachtická hraběnka Alžběta Báthoryová, o níž kolovaly zvěsti, že na svém hradě vraždí panny jen proto, aby se mohla koupat v jejich krvi a zachovat si tak mládí a krásu. 12. vydání, z toho v Tatranu 4. a v českém jazyce 2.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čachtická paní. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (288)

Hradčiatko
01.05.2024 5 z 5

Čítala som v období, kedy do kín prišiel nový film o Alžbete Báthoryovej a ponúkol iný pohľad na tento mýtus. Nižňánsky sa mi silne spojuje s Beňovským, ktorý je tak trochu náš hrdina (bol väznený na Ľubovnianskom hrade), ale Čachtická pani sa mi páčila ešte omnoho viac. Prilepila som sa k stránkam a bola zvedavá na vývoj udalostí, na ich pozadie, na historické súvislosti. Príbeh je veľmi dobre vystavaný a obohatený o informácie o živote ľudu i o šľachtickej spoločnosti tej doby a jej manieroch, čo mnohé vysvetľuje, spolu s poverami, umením, vojenskými potýčkami, dohodnutým manželstvom atď atď. Rovín rozprávania je tam hodne a dovoľujem si tvrdiť, že každý čitateľ si svoju nájde.

rumund
22.03.2024 4 z 5

Tato kniha z mé knihovny, kolem které jsem roky chodil , se ukázala jako skvělá kniha. Vůbec bych to ani neodhadoval, jak mě román o hraběnce Báthoryové takto chytne. Celý obsáhlá kniha se krásně a plynule čte a čtenář doslova hltá hraběnčiny pomocníky i tvrdé zbojníky na opačné straně. Od spisovatele Joža Nižnánského si jistě ještě budu muset něco přečíst. Určitě aspoň volné pokračování čachtické paní a to Ženu dvou můžu.


Emik87
18.02.2024 5 z 5

Uf...toto opravdu silná káva. Když má někdo moc, prostě mu projde i toto. Příběh jako takový dobrý, ale víckrát ho asi číst nebudu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čachtická paní v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených3 220x
ve Čtenářské výzvě525x
v Doporučených169x
v Knihotéce992x
v Chystám se číst301x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech21x