Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků přehled

Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141493/bmid_calvin-a-hobbes-utok-vysinutych-zmu-ItW-141493.jpg 5 76 76

Calvin a Hobbes série

< 7. díl >

Konečně oficiálně dorazila zima - vyšel Calvin a Hobbes: Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků! Už sedmá kniha z kultovní stripové řady o příhodách malého chlapce s bohatou fantazií a jeho ne vždy tak docela plyšového tygra. Další soubor jednoho z nejpopulárnějších stripů světa.

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Attack of the Deranged Mutant Killer Monster Snow Goons , 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

pistikpistik
11.02.2024 5 z 5

Sedmička. Calvin: "Čo myslíš, Hobbes? Vypovedajú o našej mravnej vyspelosti skôr naše skutky, alebo to, čo máme v srdci?" Hobbes: "Podľa mňa tie skutky vyjadrujú to, čo máme v srdci." Tentoraz veľmi vydarená kniha, ktorá troška presahuje predchádzajúce tým, že z Hobbesa sa stal filozof. Niežeby predtým nebol, ale tu je to častejšie, hlbšie a výraznejšie. A hlavne tým často vytáča Calvina do nepríčetnosti. Calvin: "Toto presne neznášam. Toľko roboty! Prečo by som sa mal s tým drieť." Hobbes (originálne): "Kde líný je běhat a plížit se tiše, ten nakonec nemá kořist v břiše". Síce sa tu neobjaví Róza, zato výrazný priestor dostáva Zuzka: "Neviem, čo je cáknutejšie, či to, že sa biješ s plyšákom, alebo to, že prehrávaš." Čo si budeme vravieť, Calvinove predstavy naberajú výrazne šialené kontúry, snehuliaci "sněhulumpuláci" sú solídny des, podobne ako tigrie oči v tme a tiež stretávame jeho dobré ja. A to je tak výrazný protipól, že tie kontrasty nám mnoho objasnia. Čo si budeme hovoriť, táto kniha je hlboká studňa fantázie, filozofie a drobných príhod zo života jedného nenápadného a skromného chalana. Obluda pod posteľou: "Heej! Heej! Tiger! Ak toho chlapca strčíš k nám pod posteľ, dáme ti lososa!" Hobbes: "A je ten losos čerstvý?" Obluda pod posteľou: "Moment, pozriem sa... Hej, je čerstvý." Calvin: "Hobbes, nepočúvaj ich! NIE!"

Malarkey
04.05.2021 4 z 5

Na stripy jsem byl v době, kdy u mě frčel kocour Garfield. Na něj jsem nedal dlouhá léta dopustit. Takže nová příloha v časopisu Pevnost pro mě bylo zajímavé překvapení, o kterém jsem předtím nikdy neslyšel. Ale po projetí této knihy a seznámením s Calvinem a Hobbesem musím říct, že to je velká sranda. Možná jako strip v novinách bude fungovat líp, než jako ucelená kniha, protože budete mít čas se zasmát, ale v kontextu toho námětu musím říct, že jsem se příjemně pobavil. Calvin má neskutečnou představivost a tygřík Hobbes ho dobře doplňuje takovým tím správným, mnohdy i filozofickým, nadhledem.


jenda88
12.09.2020 5 z 5

Boží knížka

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených87x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

komiksy zima sněhuláci tygři

Autorovy další knížky

Bill Watterson
americká, 1958
2009  93%Calvin a Hobbes
2010  95%Pod postelí něco slintá
2012  96%Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků
2011  97%Pomsta hlídaných
2013  93%Jeden neví, kam dřív skočit