Británie přehled

Británie https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334357/bmid_britanie-IsQ-334357.jpg 4 140 140

Orel série

< 14. díl >

Římská provincie Británie roku 52 našeho letopočtu. Zatímco centurion Macro, který utrpěl zranění během hlídky, je nucen zůstat v pevnosti, prefekt Cato táhne s legionáři do srdce hor ovládaných nepřáteli. Jeho úkolem je zlikvidovat baštu druidů a zpečetit tak vítězství Říma nad britskými kmeny. S blížící se zimou, která přináší studený déšť a sněžení, však vojsko během pochodu naráží na stále nové a nové překážky. Když předsunuté hlídky Macronovi ohlásí, že kolem pevnosti potkávají čím dál méně Britů, zkušený římský voják a velitel pojme mrazivé podezření. Zastřely snad ambice úsudek zastupujícímu guvernéru Quintatovi, a on proto podcenil nepřátele? Pokud totiž Britové skutečně v horách přichystali na Římany vychytralou a smrtící past, bude to právě Cato se svými muži, kdo se do ní chytí.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Brothers in Blood , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Británie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Filatov
06.04.2024 5 z 5

Jo tohle je ono! Nic moc politika, jenom drsná, tvrdá a syrová Británie, ve které legionáři dostanou pořádně na zadek. Takhle to má vypadat. Quintatus nebyl nejostřejší tužka v penále a podle toho tak tažení dopadne.

MKrat
01.01.2024 5 z 5

Scarrow opět nezklamal...


cziss
15.11.2023 4 z 5

Tento díl se mi celkově líbil, protože je trošku odlišný od těch ostatních. Zejména zde má hlavní prostor Cato a Marco spíš pouze sekunduje. Druhý rozdíl je v tom jak příběh končí, i když ne všemu, co nám autor předeslal, tak úplně věřím. Je zde hodně boje a akce. Politiky je tak akorát. Jen by si mohl Scarrow odpustit některé pasáže, kde z Catona dělá až moc velkého hrdinu nebo nám ukazuje (poměrně dost často) jeho nepřirozeně ryzí morálku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Británie v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených206x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených16x
v Knihotéce107x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit14x