Chaloupka strýčka Toma II. přehled

Chaloupka strýčka Toma II.
https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59055/bmid_chaloupka-strycka-toma-ii-vpi-59055.jpg 5 42 42

Román zobrazuje život černochů na otrokářském Jihu Ameriky v období před válkou Severu proti Jihu.

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Uncle Tom’s Cabin , 1852


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chaloupka strýčka Toma II.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Hradčiatko
28.04.2024 5 z 5

Nadviažem na hodnotenie prvého dielu, aj tento som najprv čítala ako staršie dieťa v skrátenej verzii a k dlhšej sa dostala ako dospelá na vysokej škole. Na základe porovnania s Dobrodružstvami Huckleberryho Finna som písala svoju prvú komplexnú literárno-kritickú semestrálnu / ročníkovú prácu. Detailami nebudem nikoho nudiť, len poviem tak, že toto dielo má hlboký potenciál, obrovskú literárno-symbolické a aj lingvistické hĺbky, a pritom nestráca na svojom pôvabe pre všetky vekové kategórie prinášajúc veľký kultúrny odkaz. Nehovoriac o tom, že na tie doby ho vytvorila žena a dodnes je aktuálne...

Mája777
22.07.2021 5 z 5

Chaloupka strýčka Toma = symbol svobody pro otroky. Kniha je krásná, smutná, zajímavá, rozčilující i dojímavá... Jistě bychom přišli i na jiné přívlastky. Je psána krásným jazykem i slohem, na který si musíme zvyknout.
V době, kdy byla vydána, způsobila v Americe poprask. Vždyť vlastnit otroka bylo pro některé skupiny lidí úplně normální, tím se chlubili. Ale to jak s nimi zacházeli, to už tutlali a nebo to nechtěli vědět a vidět, a tak je toto svědectví značně pobouřilo.
Dnešní doba je také zlá. A je smutné, že se lidé nedovedou poučit a novodobé otrokářství stále kvete. Za to a za lidi, kteří trpí je mi smutno.
Tuto knihu vřele všem doporučuji.
(22. 7. 21 - 17 716 - 47)


yaja8823
06.06.2021 5 z 5

Sledovala jsem kroky strýčka Toma, Cassy, i rodiny Shelby od prního dílu s velkým napětím a očekáváním, že se vše nakonec v dobré obrátí. Stalo se tak, ovšem hlavní hrdina zaplatil životem. A sice kvůli krutosti a hlouposti jedné osoby.... Ostatní hrdinové si svůj sen splnili a nakonec se jim dostalo i vysněné svobody..... Je to čtení spíše pro dospělé než pro děti...žilo se tehdy hodně těžko...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chaloupka strýčka Toma II. v seznamech

v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených9x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit1x