Chalupa přehled

Chalupa https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536666/bmid_chalupa-6627a799f14b8.jpg 4 513 513

DVĚ ŽENY, DVA ODLIŠNÉ SVĚTY, JEDEN MUŽ. Existují cesty, které si člověk nevybírá, a lidé, které by raději nepotkal. Těhotná Helena uteče od panovačné matky k babičce na valašskou samotu, jedině tam je jí opravdu dobře. Tereza se potýká s krizí středního věku, nesnesitelným šéfem a dcerou, které nerozumí. Osudy obou žen náhle propojí tragická událost, se kterou se každá z nich musí vyrovnat po svém. Každá se s osudovou ztrátou musí vyrovnat po svém. Tereza se snaží rozluštit cizí tajemství a Helena se pere s vlastní nejistotou a závislostí na druhých. Dokážou najít v nečekané situaci sílu jít dál? A dokážou být ještě někdy vůbec šťastné?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chalupa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (126)

MarceD.
předevčírem 3 z 5

Další ze série knih, kde mi je aspoň jedna z hlavních postav mimořádně nesympatická. Nicméně kniha jako taková se mi četla dobře, neveselé zápletce navzdory. Závěr pro mě byl trochu nečekaný, ale to je jedině dobře. Epilog mi naopak už přišel trochu navíc a lehce matoucí.

hannina
13.05.2024

Poslechnuto jako četba v Čro. Skvělé podání. Bavilo mě to.


666Jitka
11.05.2024 4 z 5

(SPOILER) Životy dvou žen zcela odlišných povah a věku, které od života očekávají každá něco úplně jiného, se vlivem okolností nečekaně protnou... Autorka si s běžným tématem vyčpělého dlouhodobého vztahu, milostného trojúhelníku, stereotypního soužití, honbou za kariérou a jednotvárným rodinným životem umně pohrává a v příběhu nechává promlouvat dvě hlavní postavy, prostřednictvím jejichž myšlenek, pocitů a činů se zamýšlí nad všedními životy obyčejných lidí, zde tedy hlavně z pohledu žen, které dříve či později neminou většinu z nás. Odpočinkový poslech ze života jsem si užila na Českém rozhlase.

všechny komentáře

Související novinky (2)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

01.09.2023


Dvůr zázraků, Pohádka a další knižní novinky (21. týden)

21.05.2023


Citáty z knihy (1)

Musíš se přinutit něco dělat, jenom tak se zbavíš zlých myšlenek.


Kniha Chalupa v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených704x
ve Čtenářské výzvě158x
v Doporučených18x
v Knihotéce128x
v Chystám se číst368x
v Chci si koupit99x
v dalších seznamech4x