Chlapec, který rozdával sny přehled
Luca Di Fulvio
New York, 1909. Zaoceánským parníkem spolu s dalšími přistěhovalci z celého světa dorazí mladá žena se svým malým synkem. Pocházejí z Itálie, z oblasti, kde panují téměř středověké poměry, aby si v Americe splnili svůj sen o lepším životě. Jejich naděje však záhy utrpí trhliny, neboť ve zbídačelém italském ghettu v newyorské čtvrti Lower East Side, kde najdou útočiště, diktují pravidla brutální gangsteři a jejich kriminální poskokové. Stát se mužem znamená pro Christmase čelit realitě. Pokud chcete přežít, nesmíte měnit pravidla. Ledaže máte charisma a neuvěřitelný dar fantazie.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2015 , Knižní klubOriginální název:
La gang dei sogni, 2008
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chlapec, který rozdával sny. Přihlašte se a napište ho.
Začátek knihy mě nadmíru bavil, ale jak jsme došli k rádiu, nějak to ztratilo jiskru a poslouchal jsem jen ze zvyku. Prolínání času bylo docela náročné pochytit ale i tak se to dalo. Vulgarity, bída, násilí a mezi tím střípky naděje a štěstí...předloženo pěkně syrově...strašná doba. Není to top, ale poslechnout se to dá. 80%
Moc hezké. Není nutné opakovat předchozí komentáře, protože myslím, že bych zbytečně psala totéž, co ostatní.
Kniha Chlapec, který rozdával sny v seznamech
v Přečtených | 1 495x |
láska první láska gangsteři přistěhovalci, imigranti filmový průmysl zajímavé dialogy
2016 | Dítě, které v noci našlo slunce |
2015 | Chlapec, který rozdával sny |
2014 | Dívka, která se dotkla nebe |
2019 | Sen, který se naplnil |
2021 | Všechny touhy vedou do Říma |
Krásná kniha. Oceňuji, že jsem se dozvěděla více o životě přistěhovalců do New Yorku a tehdejší době, která rozhodně nebyla růžová. Začátek byl velmi brutální a skoro mě odradil od čtení - proto dávám o jednu hvězdičku méně.