Chuť prázdna přehled

Chuť prázdna https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461276/bmid_chut-prazdna-LaS-461276.jpeg 4 79 79

Dospívající a nepříliš sebevědomá Anna chce mít pod kontrolou alespoň jednu věc – sebe samu. Jenže co když ta kontrola znamená snažit se za každou cenu získat co nejmenší číslo na váze, touhu stát se ideálem, který dennodenně vídá na sociálních sítích? Příběh anorexie, která se jí pomalu vkrádá do života, Anna pravidelně zapisuje do deníku a z bezstarostné dívky se postupně stává vyhladovělá troska posedlá svým tělem. Jenže jak moc může být člověk hubený, aby pořád ještě byl?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chuť prázdna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

Lenka4
26.01.2024 3 z 5

Není lehké hubnout, a jak je vidět, ani s hubnutím včas přestat. Anna si ve své posedlosti ani neuvědomila, kdy přestala být hezky štíhlá a změnila se v ošklivou vyzáblinu, Vlastně se jí posunulo i vnímání krásy, neboť na chodící kostře nic atraktivního není. Uzdravit tělo je zjevně lehčí, než mysl. Soustavné pojídání antidepresiv také není ideální řešení. Příběh se po literární stránce příliš nevydařil, ale je poučný jako ukázka snadnosti státi se anorektičkou a poté obtížnosti návratu do normálního života.

veronika6268
17.09.2023 2 z 5

Od knihy jsme měla vyšší očekávání. Text neplynul, četl se těžce, přímé řeči působí těžkopádně. Autorka se dopouští běžných chyb začátečníka, je patrné, že není vypsaná. Autenticky to působí v deníkových zápiscích, jinak kostrbaté věty znesnadňují čtení. Styl psaní mi připomíná mé osobní staré povídky z doby, kdy jsem v dospívání začínala psát. Trochu neuvěřitelný mi připadá i svět hlavní postavy (byť jsem autorčina vrstevnice), ve kterém si Anna chodí do posilovny jak se jí chce a uniká to třeba realitě financování takového koníčku pro 15letou slečnu.

Knihu je možné doporučit možná pro věkovou kategorii 12-17. Jedna poutavá promluva vytažená na obálku je bohužel silnější než kniha samotná. Pro mě je toto důkaz, že se dnes vydává příliš knih zjevně bez dostatečné péče editora a zkušeného redaktora, to jde na vrub Euromedii.


lucie5019
22.08.2023 3 z 5

Knizka byla fajn, rozhodne doporucuju precist, protoze zjistite jak se citi hlavni postava, ktera ma anorexii a popisuje sve pocity. Bylo to fajn, chvilemi i dojemne, ale musim rict ze me Annin otec trochu stval. Ale knizka jako takova byla fajn, rozhodne stoji za precteni:)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chuť prázdna v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených105x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených4x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech3x