Číňanovy trampoty v Číně přehled

Číňanovy trampoty v Číně https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36037/cinanovy-trampoty-v-cine-36037.jpg 4 87 87

Dobrodružný román francouzského spisovatele Julesa Verna z jeho cyklu Podivuhodné cesty (Les Voyages extraordinaires). Kniha vypráví příběh mladého velice bohatého Číňana jménem Kin-Fo, který je velice znuděný životem. Když se dozví, že jeho významné invenstice ve Spojených státech zkrachovaly a že mu hrozí bankrot, rozhodne se spáchat sebevraždu. Odmítá se však sám zabít, protože chce zažít před smrtí alespoň jednou ve svém životě nějaké vzrušení. Uzavře proto životní pojistku na dvě stě tisíc dolarů a domluví se se svým přítelem, starým filozofem Wangem, aby jej zavraždil před vypršením pojistného období.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Les Tribulations d'un Chinois en Chine , 1879


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Číňanovy trampoty v Číně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

kristijan
09.03.2024 4 z 5

Pěkná exkurze po Číně s místy trochu nedotaženým dějem, který ale velmi příjemně uplynul. Pokud máte rádi Verna, bude se vám určitě líbit. Pokud s Vernem začínáte, doporučoval bych na úvod zvolit spíš nějakou známější verneovkou.

Naďa2411
26.10.2023 4 z 5

Další má vernerovka, ač nebyla pro spisovatele typická, byla tato akniha opět plná dobrodružství. Děj vypráví o mladém čínském boháči Kin-Fo , jenž po bankrotu svých investic chce zemřít, neboť se celý život nudí. Stane se klientem pojišťovny 100-letého věku, kde uzavře velmi vysokou pojistku ve prospěch své milenky a svého letitého přítele Wanga . Uchvátila mne krásně popsaná exotická Čína a plavba po moři. Nádhera.


lampernaqui
26.09.2022 4 z 5

Knížku jsem četl kdysi v dětství několikrát, tak jsem se k ní vrátil i teď o x let později a byl jsem zvědav, jestli se mi bude stále líbit. Naštěstí je to stále dobrá Verneovka v exotickém prostředí, která rychle ubíhá a nikde se moc nezastavuje... přece jenom hlavní hrdina nemá času nazbyt a je třeba cestovat co nejrychleji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (31. týden)

25.07.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Číňanovy trampoty v Číně v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených129x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených1x
v Knihotéce110x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x