Císař ve světě: Terapie cestou do Asie aneb Táta zůstal doma přehled

Císař ve světě: Terapie cestou do Asie aneb Táta zůstal doma https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449244/bmid_cisar-ve-svete-terapie-cestou-do-as-pcf-449244.jpg 4 67 67

Taky si myslíte, že když se matka rozhodne sbalit svého tříletého synka a odjet s ním sama na měsíc na druhý konec planety, je to tak trochu bláznovství? Zvláště jedná-li se o dítě s diagnózou Aspergerova syndromu, jehož chování je v mnohých situacích řekněme „nestandardní“? Dvacet kapitol vám s lehkostí, humorem a dávkou syrové reality vylíčí příběh této velmi atypické cestovatelské dvojice, která nehledá slony ani chrámy, ale cestu jeden k druhému. Ilustrace jsou rovněž dílem Lenky Linhartové a jak řekl jeden její kamarád: „Ty jo, tvůj text, tvoje ilustrace, tvoje grafika, tvoje sazba, tvoje cesta a tvoje děcko - to je vlastně dokonalý autorský dílo!“... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Císař ve světě: Terapie cestou do Asie aneb Táta zůstal doma. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

kreira
29.03.2024 5 z 5

Kapitoly krátké a vždy s novým odhalením
Četlo se lehce, přijemná oddechovka (ovšem na prožití určitě ne - obdivuju trpělivost)

Ellis
17.01.2024 4 z 5

Příjemné a vtipné vyprávění maminky tříletého synka o cestě do Thajska. Četlo se výborně, jedinou vadu knížečka má, je moc krátká:) Zhltnuto za 2h. Ilustrace na to, že jsou kreslené fixami, jsou vážně velmi povedené.


maja2712
13.09.2022 5 z 5

Příjemné vyprávění s velkou dávkou nadhledu a humoru. Maminka má můj obdiv za styl psaní, ilustrace i grafiku. Maminka vycestuje se synem s diagnózou Aspergrův syndrom. Ráda by syna více poznala. Někdy ke konci knížky autorka napsala: “Podle mě všeobecně platí, ze každá velká cesta je takovým katalyzátorem lidské povahy. Jednoduše se nemáte kam schovat, a tak se musíte odhalit. Zocelíte se, oťukáte, vzájemně se poznáte. A hlavně postupně vykrystalizuje to, co je skutečně podstatné.’ Začátek knihy s charakteristikou Sheldona Coopra byl zábavný, mohla jsem se vžít do diagnózy malého Kryštofa. Závěr knihy mě proto trošku zmátnul a pokládala jsem si otázky ohledně diagnózy, přece jen po měsíci cestování některé příznaky diagnózy Aspergrův syndrom z mého pohledu vymizely.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2021 - Cena Hanzelky a Zikmunda (Cestopis roku)


Kniha Císař ve světě: Terapie cestou do Asie aneb Táta zůstal doma v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených73x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených7x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit17x

Štítky knihy

autismus láska cestování Aspergerův syndrom rodičovství toulky, výlety s dětmi

Autorovy další knížky

2020  88%Císař ve světě: Terapie cestou do Asie aneb Táta zůstal doma
1994  0%Cvičné texty pro logopedii