Císařský oheň přehled

Císařský oheň https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234863/bmid_cisarsky-ohen-v2e-234863.jpg 4 246 246

Cesta sněžných ptáků série

< 2. díl

Uplynulo dlouhých devět let a hrdinové knihy Cesta sněžných ptáků se opět setkávají. Píše se rok 1081 a ctižádost byzantského císaře je bezmezná. Hodlá získat „ohnivou směs“ Východu, zázračný vybuchující prášek, který údajně mají na druhém konci světa v Číně. A tak se Vallon s přáteli vydává po Hedvábné stezce... Robert Lyndon dokázal to, co se podaří málokdy: pokračování historické ságy je opět strhující. Hlavní postavy prošly proměnou a přibyly k nim další; především záhadný mladík Lucas, který má své osobní důvody, proč se k Vallonovi připojit. Atmosféra děje vtáhne čtenáře do tehdejšího světa, vylíčeného s úžasnou barvitostí.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Imperial Fire , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Císařský oheň. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (73)

Luigi1
23.04.2023 3 z 5

První díl mnohem lepší

Elapheg
10.04.2023 5 z 5

Možný spoiler:
I pokračování Cesty sněžných ptáků v knize Císařský oheň se mi velmi líbilo. Kniha má sice slabá místa, třeba v třetí čtvrtině, ale i tak se mi zdá, že autor nastavenou laťku v prvním díle celkem obstojně udržel. Vallonova první cesta až na Rus zaznamenána Herem se dostane do rukou ministra císaře Byzance a Vallon je opět pověřen, ministrem císaře, aby podniknul pouť až do Číny, která k ničení nepřátel používá střelný prach a ten Byzancie potřebuje získat. Opět se k Vallonovi přidají Hero, Wayland a nově je zde také mladík Lucas, který rovněž touží následovat Vallona, jako vojenského velitele. Jak Lucas, tak Hero i Wayland mají i svá soukromá tajemství, proč se na další cestu s Vallonem, chtějí přidružit. Příběh je to poutavý i napínavý, v ději jsou zvraty a nechybí i poutavý popis přírody a cest, jsou zde boje, které jsou poutavě vylíčené. Konec je otevřený a stejně jako většina jiných čtenářů, kteří tuto knihu četli, doufám, že autor napíše pokračování, jak to celé nakonec dopadne. Kdyby ne, i tak to pro mě byla poutavá kniha, protože středověk já mohu. :-) Kniha se mi líbila, dávám pět hvězd a doporučuji milovníkům historických a zde i dobrodružných románů.


Babsie
22.03.2022 3 z 5

Udržuje si přibližně stejnou zajímavost jako předchozí díl, zklamal mě však otevřený konec. Další zábavné putování plné akce, příběh je však trochu jednoduchý bez nějakého uspokojivého závěru.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Připravované knižní novinky (2. - 8. 3.)

02.03.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Císařský oheň v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených324x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených29x
v Knihotéce195x
v Chystám se číst127x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech5x