Citové pouto přehled

Citové pouto https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400064/bmid_citove-pouto-fCO-400064.jpg 4 72 72

Poznejte svůj typ citového pouta a najděte trvalou lásku Dnes už víme, že touha být připoután k partnerovi je přirozená lidská potřeba, kterou máme zakódovanou v genech. Teorie attachmentu podložená více než dvěma desetiletími výzkumu odhaluje vliv citového pouta vytvořeného v raném dětství na naše partnerské vztahy v dospělosti. V této knize najdete praktický návod (a test) jak rozpoznat vlastní typ citového pouta i vzorce attachmentového chování u svého partnera. Dozvíte se, jak se vyhnout úzkostně‑vyhýbavé pasti, proč lidé s jistým citovým poutem mohou být dobrým partnerem pro každého a jak využít efektivní komunikaci ve vztahu. Skrze porozumění teorii attachmentu si můžete najít – a udržet – hluboce uspokojující partnerský vztah, místo abyste ponechali jeden z nejdůležitějších aspektů svého života náhodě.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Citové pouto. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

Kateřina259
24.04.2024 3 z 5

Kniha je hodně zaměřená na anxious attachment style. I když jsem se pár nových věcí dozvěděla, nebylo to čtení, které bych si užívala. Vypsala jsem si zajímavé poznatky, jinak ale knihu posílám dál.

mauvais-ange
19.09.2023 3 z 5

Nemám moc ráda škatulkování, takže rozdělit lidi do tří kategorií podle typu citového pouta mi přijde zjednodušené. Kniha je spíš přínosná v tom, že ukazuje, jaké problémy s sebou přináší, pokud mají lidé ve vztahu různé potřeby a jak odlišně se chovají, pokud jsou si vztahem s daným člověkem jistí nebo ne. Podle mých zkušeností často lidé mění svůj typ citového pouta/vazby v závislosti na chování druhého partnera. Líbily se mi názorné ukázky, jak se chovají partneři, když si jsou vztahem jistí a když ne. Také se mi líbil pohled, že být do jisté zdravé míry závislý na svém partnerovi je normální, nebo vysvětlení, proč lidi tolik láká emoční horská dráha, namísto klidu. Co se týká formální stránky knihy, tak mi hodně vadilo časté opakování věcí, uvozovky v téměř každém odstavci a na pár místech jsem narazila na to, že se později vyvracelo to, co bylo napsáno třeba o dva odstavce dříve. Kniha je ale zajímavá zas trochu jiným náhledem na vztahy a určitě se z ní dají odnést i přínosné poznatky.


Lufiik
11.08.2023 3 z 5

Kniha velmi čtivá a přínosná. Podobná knize Pět jazyků lásky. Měla jsem zapůjčenou od kamarádky. Hodnotím ji průměrně, protože jsou tam informace, které už znám.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Citové pouto v seznamech

v Právě čtených18x
v Přečtených107x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených13x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst130x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech1x