Paměť kostí přehled

Paměť kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394954/bmid_pamet-kosti-pFw-394954.jpg 4 228 228

Cizinka / Outlander série

< 7. díl >

Jamie Fraser, bývalý Jakobita a rebel, ví, že americké povstání přináší tři jistoty: Američané vyhrají, boj na straně vítězů není zárukou přežití a raději zemře, než aby se postavil se zbraní v ruce svému nemanželskému synovi – mladému poručíkovi britské armády. Claire také ví, že Američané vyhrají, ale už ne to, za jakou cenu. Mezitím, v relativním klidu dvacátého století, se jejich dcera Brianna s manželem Rogerem MacKenziem usadili ve starém skotském domě, kde se před dvěma staletími odehrávalo drama jejích rodičů. Nalézají zde Claiřiny dopisy. Křehké stránky odhalují její lásku k Jamiemu. Budoucnost rodiny MacKenzie na vysočině je záhadně, neodvratitelná a těsně spjatá s válkou v amerických koloniích.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Omega
Originální název:

An Echo in the Bone , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paměť kostí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (47)

escapelle
24.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Od předchozího dílu už nejsem pri čtení tak znudena a není to takové utrpení. Možná jsem si zvykla. Teď se dostávám k ději, který v seriálu ještě nebyl,tak to bude taky jiné. Ale stále si stojím za tím,že nemilovat seriál a hlavně seriálové postavy (všechny!),tak se neprokoušu ani prvním dílem. Z knih bych si nezamilovala ani toho Jamieho,natož někoho jiného. Postavy,jejich charaktery, city, myšlenky, všechno utopene v hektolitrech omáčky.
Ale více než v seriálu se mi líbilo Ianovo setkání se synem a Emily.Postava Leoghaire pro mě začíná být přehnaná, zbytečně vyhrocená, neuvěřitelná A tvrdý sex Claire a Jamieho těsně po jejím brutálním znásilnění několika muzi,to už bylo úplné scifi.
Málokdy se stane,že je film lepší než kniha,ale v tomto případě na 1000%. Čtu a budu číst dál,protože mě doteď zajímaly rozdíly kniha/seriál,teď mě zajímá co bude dál. Seriál naprosto miluju, všichni herci jako by se pro své postavy narodili a při čtení si vždycky představuju naprosto živě jen a jen jejich tváře.
Jinak Teda Claire se s tím opravdu nemaze. Ztratí Franka, šup s Jamiem do postele. Nechtěně se vrátí, ztratí Jamieho,šup s Frankem do postele.S lordem Johnem to už Teda vážně přehnala!!!!:-DDD(nicméně věřím tomu,že v seriálu to vyzni a dojde k tomu úplně jinak a nakonec u toho ještě budu dojetím řvát!ale v knize veškerý emoce z toho,že Jamie má být mrtvy a tihle dva,kteří ho oba milujou, spolu skonci ze zalu v posteli zabity!

keselylenka
13.03.2023 4 z 5

Po šestém dílu jsem navazovala po několika letech, ale do děje jsem přesto vplula okamžitě. Výrazně raději mám ale pasáže knih odehrávající se ve Skotsku. Amerika je za mě taková zvláštní, moc bojů, nemá prostě tu správnou atmosféru.


emilieselden
24.12.2022 3 z 5

Ledový dech jsem četla asi před 2 lety, takže jsem si některé věci a postavy hůř dávala do souvislostí, což je škoda. Ale příběh je bavil, jako vždy. Je to svět sám pro sebe, ve kterém v době čtení žijete. Já dokonce i po dočtení. Jenom mi připadá, že některé události jsou v knize popisovány velmi zeširoka až zdlouhavě, aby na posledních 40 stránkách udělala autorka obrovské množství zvratů s otevřeným koncem. Chápu, že potřebuje nalákat na další díl, ale přijde mi to zbytečné. 3,5*

všechny komentáře

Související novinky (3)

Pláňata, Nespoutaná Aljaška a další knižní novinky (40. týden)

01.10.2023


Otevřený dopis Dianě Gabaldon – recenze Paměť kostí

20.12.2019


Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2009 - Goodreads Choice Awards (Best Romance)


Kniha Paměť kostí v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených367x
ve Čtenářské výzvě47x
v Doporučených14x
v Knihotéce371x
v Chystám se číst193x
v Chci si koupit76x
v dalších seznamech8x