Člověk nula přehled

Člověk nula
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431064/bmid_clovek-nula-nG1-431064.jpg 3 64 64

Dystopie oceňované ruské autorky pro čtenáře George Orwella a Aldouse Huxleyho. Po globální katastrofě se počet lidí na planetě ustálil na třech miliardách – a to doslova. Nikdo neumírá, pouze se po dokončení jednoho života reinkarnuje. Rodina a vlast nic neznamenají, společnost je globalizovaná a centrální mozek řídí její bezchybný chod a udržuje ji ve stavu permanentního štěstí. Každý systém ale jednou selže, a tak se narodí Zero, který se nikdy narodit neměl. Kdo je to? A co když je celý systém reinkarnací založen na lži?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

Живущий (Živůščij) , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Člověk nula. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

broskev28
10.04.2024 5 z 5

Člověk nula byla další velikonoční knižní pecka, totep!
(Poznámka: totep, tvin, dozop – do lexika první úrovně přešla v prvním století, brzy po prvním Festivalu pomoci přírodě.)
Nechápu, jak Anna Starobinec mohla něco takového napsat v roce, kdy byl fcb ještě v plenkách a po dalších sítích, neřkuli AI nebylo ještě ani vidu ani slechu. Skvělé, obludné, vychytané! Vize digitalizované a kompletně „zasíťované“ virtuální budoucnosti mě doslova ohromila – dnešní doba ukazuje, že právě tohle nás dříve či později, pouze s mírnými odchylkami, čeká . . .

„Všechen ten ruch. Všechny ty bannery, bubliny, hlasy, okna, buňky. Nekonečný večírek uvnitř mojí hlavy. Dav neznámých s dobrými úmysly, odpovídají a ptají se, říkají a ukazují, skáčou do řeči a škemrají, zvou na procházku, přidávají do přátel, pozorují moje sny i husí kůži, jsou neustále se mnou . . . . Totep! Jsem z nich utahaný!“

DenčaKrnáčová
18.02.2023 4 z 5

Za mě čtivé, rychlé, rychle děj utíkal. Ovšem, není to kniha pro každého. V téhle době více než aktuální téma děje. Jednou se bude muset člověk zamyslet nad svým chováním, ale nebude už pozdě?


adaaugusta
09.08.2022

Kdyby někomu připadalo, že nějak nehraje chronologie, pak má pravdu. Protože v originále i v anglickém překladu chronologie vypadá takto: Hana otěhotní v roce 439 (nikoliv v roce 436 jako v překladu ), Leo a Lot dělají svůj pokus v roce 451, kdy je Zerovi 11(a ne 13) a hlavní děj se odehrává v roce 471 (a ne v roce 460) a Zerovi je tedy 31 let . Především posun hlavního děje do roku 460 způsobil problém s fyzickým věkem jedné z důležitých postav.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4. týden)

17.01.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Člověk nula v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených83x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených1x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst128x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech1x