Člověk obojživelník přehled

Člověk obojživelník https://www.databazeknih.cz/img/books/74_/74727/clovek-obojzivelnik-74727.jpg 4 126 126

Hrdina příběhu, mladý Indián Ichtiandr, je snad nejlépe propracovanou postavou, kterou kdy Běljajev stvořil. Jako malý chlapec se dostal k doktoru Salvátorovi, který mu voperoval žraločí žábry. Od té doby vede podivuhodný život: dovede žít pod vodou jako ryba, ale dokáže určitou dobu strávit také na vzduchu. stejně jako v předchozích příbězích i v této práci určil autor kladným postavám úděl stát se terčem hanebných intrik: Ichtiandra zajmou zločinci a nutí ho, aby jim lovil perly. Doktor Salvátor je postaven před soud a musí se hájit z obvinění, že Indiána zmrzačil a že se postavil proti samotnému bohu svým rouhavým pokusem měnit člověka, nejdokonalejší dílo Stvořitelovo.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Čelověk - amfibija , 1957


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Člověk obojživelník. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

knihovniceS
17.07.2023 4 z 5

četla jsem v mládí a viděla jsem film https://www.youtube.com/watch?v=mnwAmciwySA&ab_channel=olgadikantova

Vidlička
24.08.2022 3 z 5

Nesmírně naivně napsaný příběh, ovšem musíme se podívat na dobu jeho vzniku... Nicméně třetí mořskou hvězdici přidám za Salvátorovy (autorovy) názory na tehdy nezvyklou, a přesto se už objevující problematiku enviromentalistiky. Ačkoliv mi bylo na blití z dodnes přetrvávajícího přesvědčení, že příroda je tu hlavně proto, aby jí využíval člověk, a že zvířata jsou od toho, aby se pokusy nejdřív dělaly na nich... No nic, nemusí pršet, stačí když kape, a proto u sebe knížku řadím mezi klasická SF díla.

Jo, von je i film, jo? Jdu shánět.


senbja
28.02.2021

Jako dítě jsem viděla jen film a teprve dnes se dovídám, že byl natočen podle knihy. U filmu jsem ani nedýchala a pár slziček určitě prolila. Asi se po knize poohlédnu. Přestože čtu od raného dětství, tahle mi nějak unikla.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Člověk obojživelník v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených205x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených7x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x