Co s námi bude? – Stručná historie příštích 20 let přehled

Co s námi bude? – Stručná historie příštích 20 let
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/209898/mid_co-s-nami-bude-strucna-historie-pri-1MV-209898.jpg 4 86 86

Aniž si to uvědomujeme, stojíme vždy jednou nohou v budoucnosti a na řadu vymožeností i problémů již „máme zaděláno“. Co nás tedy čeká? Jaká bude budoucnost v oblasti automobilismu, sportu, kulinářství, sexu, cestování a zábavy. Jaké katastrofy nám hrozí? Jaké velmoci se zrodí, které civilizace začnou upadat? A s jakými zvířaty budeme na této planetě spolužít? Novinář Milan Vodička nám může napovědět. Jeho poutavá a neobyčejně zajímavá kniha se zabývá blízkou budoucností příštích dvaceti let. Budoucnost je to blízká, ale proud změn je rychlý; obrovský.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Co s námi bude? – Stručná historie příštích 20 let. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Bedřich63
06.11.2022 4 z 5

Kniha se v asi 40 kapitolách zaměřuje na různé oblasti života a vlivy, které ho ovlivňují a také na to, jaký by mohl být vývoj. Podle mého subjektivního dojmu byly první kapitoly lepší než následující a postupně s přibývajícími stránkami jsem cítil sestupnou tendenci.
Takže kdo se zajímá o život kolem sebe, tak si určitě rád přečte o stárnutí populace a dopadech tohoto trendu, o automatizaci, o genetickém inženýrství, o válkách a jejich pozadí, o budoucích trendech ve výživě, ve sportovních rekordech, o změnách přírody a zvířecí říše atd. No témat je spousta a informace, že život už není takový, jako byl, je také zřejmá, i přes to, že od vzniku této knihy uplynulo 8 let.

xmilek
26.07.2022 5 z 5

Od vydání knihy po její přečtení uběhlo pár let. Něco se skutečně vyplnilo a něco zase ne. Dovolím si tvrdit, že i když něco z předpovědí autora nevyšlo, tak se toho ještě stále můžeme dočkat. Kniha má opravdu široký tematický záběr.


kikies
25.04.2022 1 z 5

Knihu jsem začala číst před mnoha lety a odložila. Když jsem se k ní vrátila nyní po letech, bylo to čtení spíše úsměvné. Samozřejmě v něčem se autor trefil víc, v něčem míň, leckdy byl úplně mimo, ale je zajímavé i takhle s časovým odstupem vidět, jak a o lidé uvažovali v (nedávné) minulosti a co nás v dnešní době skutečně pálí. Myšlenka zajímavá, samotné čtení trochu hutnější a nudnější, ale konečně jsem dočetla a můžu odškrtnout.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Co s námi bude? – Stručná historie příštích 20 let v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených104x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených8x
v Knihotéce60x
v Chystám se číst87x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x