Čtenářský kroužek na konci světa přehled

Čtenářský kroužek na konci světa
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518762/bmid_knizni-klub-na-konci-sveta-65579b727d2fc.jpg 4 61 61

Jednoho slunného květnového dne přijíždí Madeleine Greyová, dívka se švédskými kořeny, do vesničky Ljusskär ve Skåne na jihu Švédska jako nová praktikantka populárního sboru Svobodné církve. Její pobyt však náhle skončí, když si jednoho večera sbalí kufr a beze stopy zmizí. Když o třicet let později obdrží její sestra Patricia anonymní dopis s Madeleininým řetízkem, rozhodne se do té malé přímořské vesničky vydat a ještě naposledy se pokusit svou sestru najít. Patricia se ubytuje v jediném zdejším hotelu Monin Bed, Breakfast & Books, do něhož mnozí z místních obyvatel chodí na kus řeči a na vyhlášené Monino domácí pečivo z chaluh. Patricia se záhy seznámí s několika ženami sdruženými ve čtenářském kroužku a během rozhovorů o literatuře, lásce a manželských neshodách se společně snaží přijít na kloub Madeleininu záhadnému zmizení. Všichni ale nejsou stejně vstřícní a Patricia poznává, že její otázky jitří staré rány. Co se s Madeleine toho osudného večera pozdního léta stalo a co je to za temné tajemství, které lidé ve vesnici tak přísně střeží?... celý text

Literatura světová Novely Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Bokcirkeln vid världens ände , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtenářský kroužek na konci světa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

alzbeta4340
07.06.2024 4 z 5

Pěkný román o sousedské pospolitosti a sourozeneckých vztazích. Nejdřív jsem se nemohla začíst, pak mě ale "Čtenářský kroužek" začal hodně bavit. (A to přesto, že samotný kroužek byl v ději docela podružný.) Navíc se mi líbilo hezky popsané prostředí švédského venkova.

gabriela8704
23.05.2024 5 z 5

Nejprve klidné nenáročné čtení a pak takový zvrat. Ufff přišlo mi to jako 2 žánry v jednom. Přesto to bylo kombinované zajímavě. Velké plus za knižní hotýlek s čtenářským kroužkem a soutěží. Kéž by lidi více stmelovaly knihy než špatné události.


sporran
20.04.2024 2 z 5

Vleklá a prvoplánová kniha. V místech, která neobsahují dějové zvraty, napětí.... bych viděla pohrát si s popisem postav, jejich života a osudů... prokousala jsem se ke konci, ale silou vůle.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čtenářský kroužek na konci světa v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených70x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených2x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst106x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x