Čtení o hradech přehled

Čtení o hradech
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207356/bmid_cteni-o-hradech-td1-207356.jpg 4 37 37

Pověsti, legendy a čtení od nejstarších dob až po období vlády krále Jiříka z Poděbrad, o hradech, historických událostech, a lidech, kteří v těch časech žili.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čtení o hradech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

heavy66
28.01.2024 4 z 5

Ruku na srdce, ohledně českých hradů zná většina z nás maximálně jméno, v lepším případě přibližnou polohu. S knihou Eduarda Petišky můžete svoje vědomosti doplnit.
Výraznou postavou mezi historiky laiky je můj sedmnáctiletý synovec. České hrady a zámky jsou pro něj posedlostí od útlého dětství, má širší znalosti než Národní památkový ústav, a svými dotazy již přivedl do úzkých nejednoho hradního průvodce či kastelána!

RoBertino27
15.03.2021 4 z 5

Vždy když vidím tuto knihu nebo o ní slyším, vždy se mi vybaví zšeřelý kout a otcův hlas, jak mi ji předčítal. Od té doby jsem si ji mnohokrát znovu pročetl, abych pak mohl tu a tam ohromit, co všechno o hradech vím. Jak už tu bylo řečeno, dřevoryty pana Mézla jsou s Čtením o hradech spjaty asi tak, jako Neználek a Jaromír Zápal.


Corso
21.06.2019 4 z 5

Mam slabost pre drevoryty Zdenka Mezla. Kupujem po antikvariatoch niekedy len preto, ze nejaku knihu ilustroval on alebo napr. Adolf Born, Neprakta. Nerobim to systematicky, nechavam sa prekvapit ako hubar alebo lovec pokladov. To je cosi neskutocne, taka pridana hodnota, ze knihu raz za cas vyberiete, prelistujete, hoci citat sa ju nechystate. Krasna vec.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čtení o hradech v seznamech

v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x