Ďábel v Bílém městě přehled

Ďábel v Bílém městě https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384127/bmid_dabel-v-bilem-meste-GOJ-384127.jpg 4 162 162

Ďábel v Bílém městě je beletrizovaná literatura faktu o skutečném příběhu masového vraha H. H. Holmese, amerického Jacka Rozparovače, který roku 1893 v Chicagu za Světové kolumbovské výstavy zavraždil desítky, možná až stovky žen ve svém speciálně zkonstruovaném domě, obrovském bludišti plném mučíren, propadlišť, piteven a slepých uliček. Vrah, který měl ve svém doupěti dokonce i plynovou komoru, byl nakonec usvědčen a poslán na šibenici. V zamýšleném filmu o tomto případu by měl hlavní roli hrát Leonardo DiCaprio, jenž zakoupil na knihu filmová práva, a režii přislíbil Martin Scorsese.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

The Devil in the White City , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ďábel v Bílém městě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (54)

karaliene
07.04.2024 5 z 5

Nemůžu říct, že by mě kniha nadchla, též jsem čekala jiný příběh, ale cokoliv jiného než 5* by bylo nefér. Je to opravdu excelentně napsané.

Deia
25.01.2024 2 z 5

Táto kniha má byť beletrizovanou literatúrou faktu o skutočnom príbehu masového vraha H. H. Holmesa, ktorý v roku 1893 v Chicagu počas Svetovej kolumbovskej výstavy zavraždil veľké množstvo žien vo svojom špeciálne navrhnutom dome.
Aspoň to tvrdí anotácia, takže to som tak nejak od knihy čakala. Lenže som to nedostala. Chcela som čítať o Holmesovi a táto kniha je prevažne o výstave - o jej plánovaní, o jej architektoch, o kope ďalších ľuďoch, ktorí sa na tom nejak podieľali, o všetkých možných problémoch, ktoré s výstavou súviseli.. a tak ďalej. Spočiatku som sa utešovala tým, že Holmesov príbeh možno ešte príde, ale nestalo sa tak. Jeho príbeh bol v pár kapitolách, ktoré dokopy zaberali možno 10 % knihy. A zvyšok bol o tej výstave. Akože nebolo to napísané zlé, bolo to aj celkom zaujímavé a tá výstava musela byť naozaj neskutočná a fascinujúca (pravdepodobne sa ňou inšpiroval aj Walt Disney), ale naozaj by tam toho o nej mohlo byť oveľa oveľa menej, hlavne keď anotácia knihy sľubuje niečo úplne iné a kniha sa taktiež nevolá “Ako prebiehala výstava v Chicagu. Čiže aj keď sa to čítalo fajn, tak som dosť sklamaná, pretože som vôbec nedostala to, čo som od knihy očakávala.


jaroiva
30.06.2023 3 z 5

Došla jsem do půlky... nebaví mě ta stavitelská část a nechce se mi vyzobávat ty kousky krimi, co mě zajímají. Takže nedočteno.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Velký knižní čtvrtek - 16. března

17.02.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ďábel v Bílém městě v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených200x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených15x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst165x
v Chci si koupit41x
v dalších seznamech9x