Hřbitov pátera Hansena přehled

Hřbitov pátera Hansena
https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94485/hrbitov-patera-hansena-94485.jpg 4 70 70

Danny Hansen série

1. díl

Knihu Hřbitov pátera Hansena napsal oblíbený autor Ted Dekker . autor knih Dcery Lamače kostíň a Sběratel nevěst Když jde Renee Gilmoreové o život, s heroinem v žilách a zločinci za zády, objeví se muž jménem Lamont, který ji zachrání a ubytuje ve svém proskleném sídle. Jako by tu ale bylo něco podivného Sterilní čistota, přísná pravidla. Přesto se Renee do svého zachránce zamiluje. Náhle však Lamont beze stopy zmizí a vše nasvědčuje tomu, že byl zavražděn. Renee, šílená žalem, se vydá na cestu pomsty. Brzy jde však o život i jí a právě v té chvíli jí vstoupí do cesty Danny Hansen. Kněz, jehož názor na výkon světské spravedlnosti se však běžnému pojetí poněkud vymyká.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Priest´s Graveyard , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hřbitov pátera Hansena. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Janadvorackova
08.05.2022 3 z 5

Nemyslím, že je to špatný příběh. Dokonce věřím, že osobnosti hlavních hrdinů byly záměrem autora.
Kněz s ponurou válečnou zkušeností a následnou snahou o vypořádání se se zlem svým vlastním způsobem.
A bývalá feťačka s naivními představami o mužném a mužském protějšku.

Pravda, všimla jsem si neustálého zdůrazňovaní některých předností hlavních protagonistů a někdy mě to trochu prudilo, jakož i opakování některých charakteristik (kolik kdo váží a měří, co se má a nemá...).
Také se mi místy zdálo, že se v průběhu děje změnily některé věci: jako barva očí, vlasů, některé dílčí informace. Zkrátka bylo tam pár momentů, o nichž bych mohla tvrdit, že měly dvě verze.
Ale v audioknize se mi to nechtělo hledat. Jde to trochu hůř než v papírovce. A tu nemám.

danielosbourne
23.05.2020 3 z 5

Tahle kniha mi ležela v knihovničce opravdu dlouho a kdyby nebylo mé mamky, tak bych jí možná nikdy nepřečetl. Nevěděl jsem totiž, po jaké knize bych měl sáhnout jako další, a tak jsem nechal rozhodnout ji. Vybrána byla právě tato kniha.
V první řadě musím říct, že jsem ji tak trochu proklínal, protože začátek knihy byl špatný. Nějak mi to celé nedávalo smysl a všechno co se dělo mi přišlo padlé na hlavu. Pak mě tyhle "absurdity" ale začaly bavit a společně s nimi, mě začal bavit i příběh. Několikrát jsem se nad těmi podivnostmi zasmál a upřímně musím říct, že takhle hloupé postavy jsem už dlouho neviděl :D. Hlavně Renee je vážně číslo. Její logické uvažování mě dostávalo do kolen a stejně tak i chyby v příběhu, kdy si nejsem jistý, zda jde o chyby autora, nebo překladatele. Jako příklad uvedu moment, kdy se Renee snaží vloupat oknem do cizího domu, má v ruce zbraň. Zbraň si zastrčí za pásek, proleze oknem a následně zbraň upustí z ruky. Kde se jí tam ta zbraň znovu objevila, to netuším :D.
Příběh ale potenciál má a já jsem dostal chuť, přečíst si další autorovu knihu, protože příběh měl v sobě určitou tenzi, která se mi líbila. Mám doma ještě autorova Sběratele nevěst, tak ho asi brzy zkusím :).


LaCucaracha
22.02.2020 odpad!

Toto je brak v čisté podobě, navíc bohužel nezábavný a nudný. Hlavní "hrdinka" je s odpuštěním nesympatická a hloupá kráva. Je jí přes dvacet a dle autora je prostě rozkošná, udivené oči velké jako talíře, nosí růžové pyžamko s motýlky – prostě taková holčička. A stejně hloupě se i chová. Hrdina je pro změnu echt chlapák, chladnokrevný zabiják, který prošel válkou a výcvikem v Bosně. Přesto po setkání s Renee se z něj stane idiot, kterému jihne pohled a měkne mozek, jak se na ni podívá. Samozřejmě se do ní hned zamiluje.
Děj se tváří být akčním, ale ve skutečnosti je většina knížky věnována různým vnitřním monologům, popisům běžných činností a úvahám, ponejvíce na téma morálka a spravedlnost (nemůže chybět ani zmínka o Hitlerovi). Zvlášť ty úvahy se pravidelně nudně opakují. Opakují se i jiné věci, např. asi tak každých třicet stran jsme informováni, že Renee váží 45 kg, nebo hned dvakrát se dozvíme, že podlahu vytírá zásadně teplou vodou s vinným octem.
Zápletka se točí okolo zabíjení lotrů ve jménu spravedlnosti, zneužívání, týrání, pomsty, na konci pak nastane zvrat, všechno je najednou jinak, ale tak nějak je to už jedno. Protože tahle knížka s naprosto pitomým koncem je nudná, zdlouhavá, ale hlavně úplně nerealistická. Tak nerealistická, až to působí směšně.
Navíc mylně je uveden žánr thriller. Ono se to sice thrillerem maskuje, ale ve skutečnosti jde o nefalšovanou červenou knihovnu. Autor si bohudík odpustil erotické scény, ale je to prostě červená knihovna, nedá se nic dělat. Po pravdě se docela divím, že to napsal chlap – nejen prostoduchý základní děj vycucaný z prstu, ale i jednotlivé scény, proslovy, všechno je to ryze ženské, a to v tom špatném slova smyslu. I když našla jsem si fotku spisovatele, a on ten styl k jeho vizáži docela sedí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hřbitov pátera Hansena v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených83x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených7x
v Knihotéce103x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

drogy láska útěk obsedantně kompulsivní porucha

Autorovy další knížky

Ted Dekker
americká, 1962
2011  74%Sběratel nevěst
2010  74%Dcery Lamače kostí
2011  76%Hřbitov pátera Hansena