Dopisy mrtvých přehled

Dopisy mrtvých
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242860/bmid_dopisy-mrtvych-242860.jpg 4 44 44

David Murphy a Laura Rossi série

1. díl >

Detektivové David Murphy a Laura Rossi vyšetřují vraždu studentky univerzity v Liverpoolu. U jejího těla najdou dopis od vraha s podrobnostmi o slavném neetickém psychologickém experimentu. Murphy je přesvědčen, že dopis je pokusem svést vyšetřovatele ze stopy, dokud však není nalezeno více těl s podobnými dopisy. V té době se na druhé straně města Rob Barker, administrativní pracovník univerzity, zabývá svou vlastní ztrátou. Jeho přítelkyně je pohřešovaná téměř rok. A hlavním podezřelým je právě on. Když se dvě zdánlivě nesouvisející události protnou, začíná být zřejmé, že Murphy pronásleduje vraha, kterému už jednou čelil…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Brána
Originální název:

Dead Gone , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dopisy mrtvých. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

janelka2
01.09.2023 3 z 5

No tak já nějak nevím.. Začátek knihy mě moc nechytil a byl pro mě takový zmatený. V podstatě jsem se nutila číst dál. Pak jsem knihu na nějakou dobu dokonce odložila. Ale řekla jsem si, že to dám :-) Od půlky se ale kniha rozjela a nebyla vůbec špatná. Škoda toho začátku.

moudivlacek
28.08.2022 4 z 5

Nenechte se odradit podivným začátkem, ze kterého můžete být trochu zmateni. Vše ve správný čas bude odhaleno a vysvětleno. Po tragické osobní události je zas detektiv inspektor Murphy povolán k vyšetřování vraždy. Vražda je dost podivná. Vrah má morbidní zvrhlost a opěvuje bývalé psychology experimentátory, kteří byli pro své zvrácené pokusy odvrženi. Je tu pohřešovaná mladá žena, její přítel nevěří, že by od něj jen tak odešla a neustále po ní pátrá. A vrah je rozhodnut zatím odhalit policii jen tolik, kolik chce sám. Otázkou je, zda Murphy a jeho kolegyně Laura správně pochopí jeho činy a hlavně jeho cíle.... Psychodrama, které mi bude chvíli ležet v žaludku a bude mě nutit k přemýšlení, co je smrt a čeho je člověk všeho schopen... Velmi též oceňuji poznámky autora o sériových vrazích a zájmu lidí o jejich osudy.


kob
20.03.2022 4 z 5

Pečlivě propracovaný příběh, který mě bavil, ale hvězdičku ubírám za dalšího labilního detektiva, kterých už je nekonečná řada. Neustále se řeší jeho psychické problémy, které má díky minulosti, ale až ke konci se čtenář asi ve dvou větách dozví, co se mu vlastně stalo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dopisy mrtvých v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených4x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x