JLA: Hřebík přehled

JLA: Hřebík
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367866/bmid_jla-hrebik-pTI-367866.jpg 4 57 57

DC komiksový komplet série

< 28. díl >

Americká liga spravedlnosti, kterou založili největší hrdinové světa, se může pyšnit tím, že je nejsilnějším uskupením ochránců, jaké Země má. Už od jejího založení se jeden z hrdinů vyjímal na všechny ostatní, jako inspirace, zářný příklad a morální jádro - Superman. A teď si představte svět bez Muže z oceli... Obsahuje: Justice League of America: The Nail 1-3 (1998) a Superman (Vol 1) č. 13 (1941)... celý text

Komiksy
Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Justice League of America: The Nail , 1998


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize JLA: Hřebík. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Luigi1
07.04.2024 5 z 5

Tak tento příběh se povedl i ta kresba byla dobrá

wullcann38
20.11.2020 3 z 5

Dobrý komiks


trudoš
08.10.2020 4 z 5

Tohle album má dvě velké výhody - nabízí uzavřený příběh a odehrává se v alternativním vesmíru, takže Alan Davis pracuje s postavami tak, aby se čtenář orientoval a nemusel k tomu mít načteno vše z historie DC. Zároveň autor nabízí silné a chytré téma, které sice od Orwellova 1984 ušlo hodný kus cesty, ale nikdy nepřestane být aktuální. Ovšem svoje nešvary to má - kromě uspěchaného závěru mi vadil hlavně ten model, že co nešlo několik desítek let v hlavních sériích, tady se stává skutečností během okamžiku. Základní premisou příběhu je každopádně „Co by kdyby“, pročež těch několik vyhrocených úmrtí jsem dokázal skousnout. Sice se zbytečně moc tlačí na pilu ohledně veřejného mínění, protože cokoliv hrdinové udělají, je hned bráno jako hrdelní zločin, ale jinak mě zápletka bavila a byl jsem jen zvědav, jakým způsobem vyvrcholí.
Bonusový příběh také potěšil, Supermanovy staré schopnosti jsou prostě famózní. To, že Muž z oceli „nekrtkuje“ i v moderních komiksech, považuji za velkou ztrátu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha JLA: Hřebík v seznamech

v Přečtených68x
v Doporučených1x
v Knihotéce80x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x