Superman/Batman: Supergirl přehled

Superman/Batman: Supergirl
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361803/superman-batman-supergirl-xhv-361803.jpg 4 68 68

DC komiksový komplet série

< 25. díl >

Batman na dně Gothamské zátoky objevil cosi zvláštního... a vzápětí se zdá, že záhadná a mocná dospívající dívka hodlá zničit celý Gotham. Není divu, že brzy upoutá i pozornost Supermana, Wonder Woman a dokonce i Darkseida a jeho Fúrií. Jak její osud souvisí se Supermanem? Proč ji chce Wonder Woman před celým světem ukrýt? Kdo je ta dívka a na čí straně skončí? Obsahuje: Batman/Superman: Supergirl (č. 8-13, 2004) a Action Comics (Vol 1) č. 252 (1959)... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Superman/Batman: Supergirl. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Luigi1
07.04.2024 5 z 5

Tento díl se opravdu povedl i ta kresba byla super

MartyManCZ
10.06.2022 4 z 5

Za mne ano. Loeb dobře zařazuje Supergirl do děje a začíná se kolem ní roztáčet zajímavý a zábavný příběh. Vztah Supermana a Batmana, projde další zkouškou a je zde opět velmi dobře vyřešen prostřednictvím myšlenek obou zúčastněných, které se prolínají. Girl power podporuje Stiegerwald, kterého můžeme znát z Lady Mechaniky, svou dokonalou mainstreamovou kresbou žen. Takže si můžeme užít spoustu epických obrázků včetně několika celostránkových panelů velmi vnadně zobrazených superhrdinek.


AuroN
27.10.2020 5 z 5

Po Zázračném chlapci zde máme zase jednou takový mainstream, což vůbec nemyslím špatně.

Duo Superman/Batman je z mého pohledu sázka na jistotu. Potvrdilo se mi to jak u Nepřátel státu, tak i u této knihy, která se kvalitami s přehledem rovná svému předchůdci. Jsou zde podobnosti: opět máme dvě naprosto odlišené hlavní postavy, které společně proplouvají velmi dobře uchopenou hlavní zápletkou. Sekunduje je jim několik vedlejších charakterů - je jich méně, než minule, což je zatraceně dobře - a máme tu jasně daného záporáka, plus nějaký ten zvrat v ději. A to ve velmi zajímavém (obzvlášť pro pány), líbivém kabátku, který si drží kvalitu od začátku do konce. Abych z toho vybral jednu věc, která komiks staví na výši, bude to právě chemie mezi hlavními hrdiny, která je výborná a mě prostě asi nikdy neomrzí. Superman a Batman mají podle mě velmi zajímavý vztah, založený na vzájemném respektu a obdivu, tvořící jakési opatrné, ale přesto pevné přátelství, kterým děj sice tak úplně neotřásá, ale předkládá mu zkoušku, ke které se postoj obou hrdinů zásadně liší, což je zajímavé. To vše ještě osvěžují okna s myšlenkovými pochody hlavních postav, které se objevují souběžně a tvoří tak dokonalý most mezi dvěma světy, které si nelze neoblíbit, takže opět bomba. Scénář staví hlavně na Supergirl, která je středobodem celého vyprávěni, stejně jako výše popsaný vztah hlavních hrdinů jeho kostrou a dialogy jsou taktéž na vysoké úrovni. Pokud si dobře vzpomínám, ani u jednoho jsem se nijak nepozastavil, takže tam vše také funguje. Mainstreamová kresba k tomu taky sedí jak prdel na hrnec (což mi opět připomíná, že krásných dívčích tvarů je v téhle knize fakt hodně) a je oku lahodící. O příběhu moc mluvit nechci, v tomto případě lepší projít asi samostatně. Za mě to funguje, snad jen závěr malinko dřel, ale nešlo o nic strašného. Tou dobou jsem byl ještě pořád ohromen fightem Batman Vs. Darkseid, který je prostě perfektní a má skvělé vyvrcholení.

Asi to dost chválím, že? No, jako jo, ale co mám dělat? Mně to přišlo jako poctivá superhrdinská rubačka, která se dobře čte a parádně se na ní kouká. Má spád, stojí sama o sobě a nepotřebuje si na nic hrát, protože to je kvalitně odvedená práce. Proto dnes (konečně!) zase jednou plná palba! Bum! Prásk! Pět!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Superman/Batman: Supergirl v seznamech

v Přečtených80x
v Doporučených2x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Superman Batman

Autoři knihy

Jeph Loeb
americká, 1958
Otto Oscar Binder
americká, 1911 - 1974