Dědictví otců přehled
Robert Merle
Dědictví otců série
1. díl >
Děj se odehrává v pohnutých dobách francouzské historie 16. a 17. století. Původně šestidílný románový cyklus Dědictví otců, k němuž autor později připojil uzavřený celek sedmi dalších románů, počíná za vlády Jindřicha II. a Karla IX., v období náboženských válek mezi katolíky a hugenoty. Hrdinou je druhorozený venkovský šlechtic a lékař v královských službách Petr ze Sioraku. Stylizované, archaicky zabarvené vyprávění, inspirované stylem dobových kronik či pamětí, je plné dobrodružství, napětí i humoru. První díl nazvaný Dědictví otců dal jméno celému třináctidílnému cyklu.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 1989 , OdeonOriginální název:
Fortune de France, 1977
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dědictví otců. Přihlašte se a napište ho.
Zklamání, Merleho knihy mě vždy něčím zaujaly, ale tohle byla fuška. Ještš, že jsem to poslouchala při práci, jinak bych musela knihu odložit. Ani způsob vyprávění, ani námět, nezakryly jistou povrchnost. Dobrý historický román, by měl vtáhnout do děje, ale tohle bylo takové tlachání o francouzské aristokracii.
Kniha Dědictví otců v seznamech
Francie 16.-17. století protestantismus ságy hugenoti historické romány katolíci
2005 | Smrt je mým řemeslem |
1974 | Malevil |
1989 | Dědictví otců |
1974 | Až delfín promluví |
1989 | V rozpuku mládí |
Jedna z neuzasnejsich serii z Francie, naprosto akvele, cetl jsem hned první vydani u nas a vzdy jsem dychtive cekal na dalsi dil. Robert Merla mel mnoho dalsich krasnych knih a skoda, ze jeste nepsal dale i kdyz umrel ve velmi pozdnich veku (vice nez 90 let) psal az do konce