Deník americké manželky přehled

Deník americké manželky https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111003/denik-americke-manzelky-111003.jpg 4 206 206

Formou deníku psaný román o problémech nevyrovnané šestatřicetileté americké ženy, matky dvou malých školaček je vyprávění s úsměvně vyznívajícím pohledem do ženského nitra. Hrdinka, někdejší univerzitánka se zneuznanými uměleckými sklony, jejíž život je komplikován nadměrnou senzitivností, fantazií a neurotickými stavy, se vyrovnává s trampotami všedního dne a s úlohou stárnoucí ženy.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Diary of a mad housewife , 1971


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník americké manželky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

maryzka
13.05.2024 2 z 5

O knize bylo zmínka kdysi ,, Jak dostat tatínka do polepšovny od Marie Poledňákové. Tak jsem na ní byla zvědavá. Po letech jsem si ji koupila a mohu říct, že mě nějak nenadchla. Asi bych si potřebovala pročíst v jiném vydání. No ženská, která je doma a může si obstarat vše po telefonu tak je frustrovaná, sice manžel nic moc, ale jako živitel má nárok na domácí pohodlí a to se odvíjela u nás celá éra první republiky i když se bude namítat o pracovním nasazení žen. Už se ani nedivím, že tam a možná dodnes je velká potřeba různých prášku. Tady na to nebyl čas.

janina66
07.11.2023 2 z 5

Audiokniha
No kniha mě moc nenadchla. Kdysi jsem ji četla jako velmi mladinká a jen jsem si pamatovala "beďar na zadku"
Čemu jsem se musela s úsměvem divit, co vše jako žena doma nestíhala. Jen zavolat všem ohledně úklidu , praní, mytí oken apd.
Tady žena chodí do práce, pere, nakupuje, apd. Knihu hodnotím jako nezajímavou.


kap66
06.11.2023 4 z 5

Ve svém optimistickém založení jsem si z anotace vybrala to jediné: "úsměvně vyznívající". Dobrá. Bylo to čtivé a lehkým perem psané. Obsahově to ale bylo smutné čtení o inteligentce s jasnými bipolárními symptomy, která každodenně dokazovala známý fakt, že duševní problémy a zajištěná existence existují často vedle sebe a že zdeptaná a zhroucená může být i žena, které nevisí na krku celá domácnost, ale "jenom" dvě děti a manžel otrocky naplňující americkou představu úspěchu. Když čekala na lékaře, protože dcery měly horečku, a dala si pár cigaret a nějakou skleničku bourbonu, nepobavilo mě to, jen rozesmutnilo, stejně jako další její "kousky". Pořád jsem z toho nějaká přepadlá.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Deník americké manželky v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených312x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených7x
v Knihotéce182x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

deníky

Autorovy knížky

Sue Kaufman
americká, 1926 - 1977
1982  73%Deník americké manželky