Deník knihkupce přehled

Deník knihkupce https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424193/mid_denik-knihkupce-tNv-424193.jpg 4 104 104

Shaun Bythell si založil knihkupectví, ale chodili mu tam lidé. Malebné městečko na pobřeží a desítky tisíc všemožných knih na skladě, co by si člověk mohl přát víc? Jsou tu bohužel ještě zákazníci, ten nejhorší mor na světě. Ať už vykřikují, jací jsou milovníci knih, a nikdy nic nekoupí, brouzdají mezi regály a pak si titul stejně pořídí levněji na Amazonu, nebo si ti ještě nestydatější klidně sundají boty a na hodiny se uvelebí s kupou knih u krbu. Vydávají podivné zvuky, smějí se svým banálním vtipům, otravují svými rozumy, různě překážejí a tlačí se za pult nebo se obchod rozhodnou navštívit těsně před zavírací dobou. Případně drze smlouvají. Je toho hodně, co z obyčejného misantropa udělá misantropa žijícího v neustálém stavu frustrace. Bez zákazníků to ale bohužel nejde, takže majitel zatne zuby a uleví si alespoň na stránkách deníku. Autorovy lakonické postřehy plné suchého humoru přinášejí svérázný pohled na obyvatele městečka a lidstvo vůbec. Aneb jak usmířit dvě protikladné potřeby, nutnost ticha a klidu a finančního přísunu bez interakce s těmi prokletými lidmi?... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: , Dybbuk
Originální název:

The Diary of a Bookseller , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník knihkupce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

Steew
12.09.2023 4 z 5

Problém deníku knihkupce je, že spíš pobaví knihkupce než běžné čtenáře. Ale i tak, zkrátil bych ho tak o 100 stran, jinak fajnové čtení. :)

Pan_Skala
14.07.2023 3 z 5

Jako u všech deníků nastane zákonitě problém, že jsou tam dny výborné a pak jsou dny či týdny absolutně nudné a nezáživné. Asi jsem očekával něco více zajímavějšího, vtipnějšího než co jsem nakonec dostal. Vím, že je ještě další díl jen nevím kdy se odhodlám to zkusit.


sirojezkin
22.02.2023 3 z 5

Ó jak skotské !!!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019


Citáty z knihy (2)

Ta směsice naprostého hororu a nezměrné radosti, které přináší práce v knihkupectví.


Tennysonové, Cowperové, Browningové a Lowellové sedí nehybně na policích, pouze občas vyrušeni rukou nějakého zvídavého zákazníka. Jsou to básnické zkameněliny, čekající na to, až snad budou jednoho dne objeveny a oprášeny literárními paleontology.


Kniha Deník knihkupce v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených128x
ve Čtenářské výzvě30x
v Doporučených3x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst119x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

deníky knihkupectví knihkupci

Autorovy další knížky

Shaun Bythell
skotská, 1970
2019  74%Deník knihkupce
2020  80%Zpověď knihkupce