Proč máma pije přehled

Proč máma pije https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381903/bmid_proc-mama-pije-MJ8-381903.jpg 3 312 312

Deník rozčilené matky série

1. díl >

Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své děti a snaží se jedna druhou trumfnout mimoškolními aktivitami svých potomků. Místo toho svírá sklenici vína a mumlá: „Život je na h…“ Pořád dokola. Dokud si nevzpomene na ten výborný nápad…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Why Mummy Drinks , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Proč máma pije. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (117)

Věra91
12.05.2024

Dostala ji před pár lety mamka, ale mě se líbil její název a chtěla jsem si ji také přečíst. Byla velmi čtivá a i já bezdětná jsem se u spoustu věcí nasmála.

yonda
14.08.2023 3 z 5

Zmatená,naivní, dětinská , život nezvládající matka/,manželka je už tak trochu klišé. Přesto, že mě tenhle typ postavy tak trochu štve, příběh měl spád a párkrát jsem vyprskla smíchy.Myslím, že by knize prospělo tak o 100stran méně.


parvitas
17.06.2023 4 z 5

Toto bola tak vtipná a nenáročná kniha! Dávno som sa pri čítaní nesmiala nahlas, ale pri tejto aj niekoľkokrát. Pobavila ma neskutočne trefnými postrehmi zo života matiek. Kto sa nad veci, čo tam boli popísané, nevie odosobniť, mal by sa jej vyhnúť. Nadáva sa tam každú chvíľu, alkohol tečie prúdom a zhadzuje sa tradičná rola rodičov, deti sú opisované ako usoplení prdiaci kazisveti. Hlavne to neberte všetko smrteľne vážne. Už len ten neustály manažment okolo rodiny, nečakané situácie, vyčerpanosť, nestíhanie, porovnávanie a potom odsudzujúce pohľady, ak si ako matka dovolí dať o deci vína viac. Nie, nie je to oslava alkoholizmu, ale taká každodenná životná rutina matky pracujúcej na pol úväzku, aby stíhala aj rodinu, plus prekážky v podobe detí a manžela . Btw, tiež by som rada zaviedla piatky, keď na všetko prdím... Zabudnite na idylické predstavy o manželstve a materstve, je to ako hra, kde sa treba vyhýbať premotivovaným matkám a chia semienkam. V denníku si hlavná hrdinka naplánuje ideálny deň, no realita je o dosť drsnejšia. Ale tú jej appku by som si zahrala tiež.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (30. července - 12. srpna)

30.07.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Proč máma pije v seznamech

v Právě čtených18x
v Přečtených468x
ve Čtenářské výzvě108x
v Doporučených10x
v Knihotéce230x
v Chystám se číst181x
v Chci si koupit39x
v dalších seznamech6x