Deset žen přehled

Deset žen https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166290/bmid_deset-zen-BcA-166290.jpg 3 196 196

Neúprosný obraz ženské duše. Devět žen, každá úplně jiná. Nikdy předtím se neviděly, a přesto spolu sdílejí své příběhy. Nataša, jejich terapeutka, se je rozhodla sezvat dohromady, neboť věří, že rány se mohou začít hojit jen tehdy, když se prolomí ledy mlčení. Není důležité, odkud pocházejí ani z jakých poměrů vzešly. Je jedno, kolik jim je let a čím se živí. Všechny si na bedrech nesou tíhu strachu, samoty, promarněných tužeb a nejistoty. Někdy za to může minulost, s níž se nelze vyrovnat, jindy přítomnost, jež nepřináší to, co by si člověk přál, nebo budoucnost, která děsí. Matky, dcery, manželky, vdovy, milenky. Hrdinky tohoto románu přijímají Natašinu výzvu, aby se pokusily pohlédnout na svůj život novýma očima. Kniha Deset žen je znepokojující a překvapivý román, hluboce dojemný a lidský. Odvážný a objevný pohled na mezilidské vztahy v dnešním světě.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Host
Originální název:

Diez mujeres , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deset žen. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (55)

ANDY28
04.04.2024 5 z 5

Tento příběh mi doporučila paní knihovnice a já to hltala a říkala si ještě. Prostě život.

miky103
09.09.2023 2 z 5

Kniha mě zaujala obálkou i nápadem, ale celkový dojem je takový nemastný neslaný. Zdálo se mi, že styl psaní mi nedovoluje se s žádnou z žen ztotožnit a cítit k nim sympatie. Spíš po mně jejich příběhy tak nějak sklouzávaly bez toho, aby zanechaly nějaký hlubší dojem. Místy jsem se taky trochu nudila a přemýšlela, že knihu odložím. Nakonec jsem ji dočetla spíš z principu, ale myslím, že za pár týdnů už ani nebudu vědět, že jsem ji četla.


Abia
30.11.2022 2 z 5

Výborný nápad setkání deseti žen, ale konečný text pro mě byl málo. Pocitově jsem četla pořád příběh jedné ženy, čekala jsem nějaké odlišení stylem mluvy, slovy. Přišlo mi to nepřehledné, zmatené a tím mě to nebavilo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Deset žen v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených259x
ve Čtenářské výzvě28x
v Doporučených12x
v Knihotéce98x
v Chystám se číst128x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech2x