Vražedná jáma přehled

Vražedná jáma
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484495/bmid_vrazedna-jama-1WO-484495.jpg 4 25 25

Detektiv Arrowood série

< 2. díl

Píše se rok 1896 a na předních stránkách novin se opět zjevuje Sherlock Holmes s úspěšně vyřešenými případy pro aristokratickou smetánku. To soukromý detektiv William Arrowood pohybující se mezi chudobinci a veřejnými jídelnami jižního Londýna se setkává s mnohem drsnějšími, mnohem násilnějšími a finančně značně podhodnocenějšími případy. V tom, kdo je lepší detektiv, má Arrowood jasno, a když jej manželé Barclayovi požádají, aby nalezl jejich dceru Birdie, je přesvědčený, že nebude trvat dlouho a on ji společně se svým asistentem Barnettem brzy vystopuje. Až na to, že tento zdánlivě lehký případ se brzy promění ve vyšetřování vraždy. Arrowoodův Londýn, tolik vzdálený pohodlí Holmesovy Baker Street, je městem bezcitné krutosti, kde zlo čeká pouze na to, až bude odkryto…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Murder Pit , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražedná jáma. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

pavla67
03.08.2023 5 z 5

Oba dva dily se me libily,uz se tesim na dalsi dily je jich nekolik,tak uvidime

hane.lore
05.03.2023 3 z 5

Líbil se mi nápad s konkurenčním detektivem k Sherlocku Holmesovi - i když mám pocit, že by se z něj dalo vytěžit víc, než jen občasná zmínka o jeho existenci. Nevadil mi ani nesympatický popis Arrowooda a Barnetta, jak píší v jiných recenzích. Když už to má být "kontra" oproti S.H., tak proč ne. Jelikož mám ráda pomalejší tempo, ani rozvleklejší děj mi nevadil. Myslím, že bylo jasné, kdo to má na svědomí, ale bylo zajímavé počkat si na to, jak se vše vyřeší. Často jsem však klopýtala o slova a obraty, které mi ztěžovaly soustředění na děj a schopnost představovat si jednotlivé obrazy. Některé drobnosti mi neladily s historií, tak jak ji znám z jiných uměleckých děl.
Určitě bych to nepřirovnávala k A.C Doylovi, to je zcela jiné čtení, ale jako odpočinková záležitost na zimní večery to bylo tak akorát.


ThomasRuhe
09.12.2022 2 z 5

Tuhle detektivku jsem zvolil kvůli podobnosti s Doyleovým Holmesem. Styl se skutečně podobá. Případ totiž sledujeme z pozice asistenta Barnetta, který detektivu Arrowoodovi pomáhá.
Bohužel případ samotný moc zajímavý není. Arrowood důvtipem rozhodně nesrší a posun ve vyšetřování je pomalý. Ještě na třísté stránce nevědí prakticky nic. Ani samotný detektiv mi moc sympatický nebyl. Konečné rozřešení případu taky moc překvapivé nebylo. Takže asi slabší průměr.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (8. týden)

20.02.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vražedná jáma v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených24x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x