Slyším sirény v ulicích přehled

Slyším sirény v ulicích
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371345/bmid_slysim-sireny-v-ulicich-oAo-371345.jpg 4 59 59

Detektiv Sean Duffy série

< 2. díl >

Nic takového jako dokonalý zločin neexistuje. Všichni lžou. Věř svým instinktům. Dober se pravdy. To všechno inspektor Sean Duffy dobře ví. Po dlouhé rekonvalescenci se vrací do práce a je připraven čelit novým výzvám, které na něho čekají. A hned první je mrtvola bez hlavy a končetin, pohozená ve starém kufru na skládku v opuštěné továrně. Duffy se urputně vydává po sebenepatrnějších stopách, které by ho mohly dovést k vrahovi. Indicie vedou do vysokých pater nadnárodního kapitálu, ke krásné mladé vdově v zapadlém koutě nehostinného severoirského venkova i ke špatně odvedené policejní práci v minulosti. Jenže jsme v Severním Irsku osmdesátých let dvacátého století a veškeré dění, a to kriminální především, se odehrává na pozadí nesmiřitelného sektářského násilí, v prostředí, kde víc než pravda platí příslušnost ke „správné“ straně. A zastání navíc detektiv nenachází ani u všemocné FBI. Ve hře jsou totiž ještě jiné, „vyšší“ zájmy. A motivy staré jako lidstvo samo.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

I Hear the Sirens in the Street , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slyším sirény v ulicích. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

broskev28
02.03.2023 4 z 5

První díl mě oslovil mnohem více, ale tenhle mi zase přijde reálnější - ve smyslu každodenní ubíjející rutiny, která ale v tehdejším Irsku byla v podstatě bojem o život. Divné, nepochopitelné, místy hrůzostrašné a ve výsledku vlastně nudné: o prachy jde vždycky až v první řadě . . .
Určitě doporučuju a jsem moc ráda, že ji máme v knihovně.
P.S. Humor nechybí, ale mě dostalo tohle: "Vrchní inspektor Brennan si povzdychl a ukazováčkem začal vyťukávat rytmus do desky stolu, přičemž nevědomky (nebo možná vědomě) morseovkou vysílal slovo prdel."
Vyzkoušela jsem a sděluju: jen vyťukat to slovo mi dá pekelnou práci a už vůbec nechápu, jak by to někdo jiný mohl zaregistrovat a "přečíst"; smekám!

postrach
01.03.2023 2 z 5

Lepší než první díl.Jen jsem knihou proplula.Není to šálek mého čaje.Dám si od autora pauzu.


kap66
02.08.2021 5 z 5

„Zapnul jsem si zprávy Ulsterské televize: střelba v Crossmaglenu, podezřelá dodávka v Cookstownu, žhářský útok v Lurganu – nic až tak vážného.“
Detektivka z Belfastu první poloviny 80. let nabízí zcela jinou atmosféru než kterákoliv jiná, a vyžaduje tím i specifického hrdinu. Toho beru za svého už od prvního dílu: vyšetřovatel se srdcem, mozkem, nadhledem a smyslem pro spravedlnost i humor (takže mu odpouštím i blahosklonné oslovování žen zapojených do vyšetřování „moje milá“ - a silně podezřelé muže bych radši „hošíčku“ taky netitulovala), hlavně ale schopného lavírovat mezi katolíky a protestanty. V roce 1982 to v Severním Irsku vypadalo, jako by „ožil Blade Runner“, a mně ta malá pocta Phillipu K. Dickovi (v témže roce umřel) přišla sama o sobě milá a co do přesnosti zachycení atmosféry výstižná.
Nejlepší můj úlovek v džungli detektivkových sérií v letošním roce. Trudoš, Killingjoke a Metla mají dobrý vkus a čuch právě na takové detektivky - s prostředím, jež není jen namalovanou kulisou. Díky vám, čtenáři moji oblíbení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2014 - Barry Award (Best Paperback Original)


Kniha Slyším sirény v ulicích v seznamech

v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce118x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

detektivní a krimi romány Irsko detektivní drsná škola Severní Irsko

Autorovy další knížky

Adrian McKinty
britská, 1968
2020  83%Řetěz
2017  75%Mrazivá hlubina
2019  91%Ráno už tu nebudu
2018  82%Slyším sirény v ulicích
2023  90%Ostrov