Děti chovatelů slonů přehled

Děti chovatelů slonů
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136435/bmid_deti-chovatelu-slonu-XfM-136435.jpg 4 104 104

Čtrnáctiletý Peter Fino žije poklidný život se svými dvěma sourozenci a nekonformními rodiči – tatínek je kněz dánské státní církve a maminka neobyčejný technický talent a milovnice hudby. Jednoho dne však oba dospělí bez vysvětlení zmizí a jejich potomci se ocitnou v ústavu, kde je až nezvykle přísně střeží sociální pracovníci a policisté. Dětem se však podaří krkolomným manévrem uniknout a všechny tři se vydávají po stopách zmizelých rodičů. Peter Hoeg se vrací v plné síle a opět nechává vyniknout své charakteristické znaky – neotřelý jazyk, podněty k přemýšlení, osvěžující humor a strhující děj.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Elefantpassernes børn , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děti chovatelů slonů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

lydie7986
13.02.2024 5 z 5

Dobře se to četlo. Høegův humor mi sedne a v tomto případě se hodně vyřádil i překladatel. Oceňuji překlad vlastních jmen, bylo to na místě. Ne úplně jsem pochopila některé zápletky, konkrétně tu s nevěstincem, něco mi uniklo... Díky této zápletce si taky myslím, že to není (samotnou knihou prezentované) čtení pro všechny generace a taky kvůli těm drogám vlastně o:-)
Někde jsem narazila na recenzi, že autor se knihou vysmívá snahám a různorodosti náboženství, což by mi asi fakt vadilo, kdyby to byla pravda. Naštěstí není. Je to velmi tolerantní knížka.
A taky bych chtěla být jako Tilte :-)

michaela2338
12.04.2023 5 z 5

Knihu jsem pořídila za pět možná deset korun v knihovně při velké čistce. Sáhla jsem po ní, protože ji napsal autor Citu slečny Smily pro sníh, což je kniha, na kterou se nezapomíná. Musela jsem si zvykat na specifický styl vyprávění v dlouhých větách, kde se ty vedlejší bohatě řetězí. Ale jakmile jsem chytla tempo, byla to ta správná jizda. Bylo to vtipné, potrhlé, hluboké i duchovní. A číst se mohlo na řádcích, mezi nimi i za nimi. Každému podle libosti.


Anežka010101
02.04.2023 5 z 5

Skvělá zábava od začátku do konce. Opět se žádá mnoho práce od čtenáře. Není to odpočinková kniha. Naopak. Asi každý víme, že vězení si ve svém životě stavíme sami. Jak z něj ven? O tom ta kniha je hlavně. A tentokrát mě uchvátilo velké množství postav a charakterů, brilantní- vyvažuje to myslím složitější strukturu textu. A smysl pro humor autor nezapře.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (1. - 7. 10.)

30.09.2012


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Děti chovatelů slonů v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených154x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených6x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst69x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x