Deti holokaustu přehled

Deti holokaustu
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385851/bmid_deti-holokaustu-3QJ-385851.jpg 4 64 64

Skutočné príbehy tých, ktoré prežili. Leo potom Walterovi povedal: „Tak, Valti, povedz mi teraz ty, ako si prežil!“„Jediné, čo som vedel, otec, bolo, že zostanem nažive,“ odvetil Walter. „Nedovolil som, aby ma nacisti zmenili na niečo menej ako človeka – pretože ja som niekto.“ Týmito slovami sa končí príbeh mladučkého Waltera Ziffera, ktorý rovnako ako ďalších osem statočných detí, prežil zverstvá holokaustu. Niektoré skrývali svoju pravú totožnosť, iným sa podarilo utiecť, no takmer všetky sa stali svedkami nepredstaviteľných hrôz. Napriek tomu túžili žiť. Pomáhala im v tom neochvejná viera a nádej, že sa všetko znova vráti do starých, šťastných koľají. Kniha Deti holokaustu sa stala oslavou ľudského ducha, vôle prekonať nevýslovné hrôzy, triumfovať nad zlom a túžby po živote. Všetky deti, ktorých príbehy sú verne zachytené na jej stránkach, vo svojich srdciach verili, že sa zachránia, hoci mnohí okolo nich zomierali. Ich zážitky sú dôkazom, že aj v tých najhrozivejších a najbeznádejnejších situáciách, aké si človek dokáže predstaviť, sa ľudia môžu spoľahnúť na svoju odvahu, vieru a šťastie. Začítajte sa do deviatich strhujúcich príbehov detí, ktoré vďaka svojej viere prežili hrôzy holokaustu.... celý text

Literatura faktu Válečné Historie
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

Survivors: True Stories of Children in the Holocaust , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deti holokaustu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Knihomolka506
23.05.2024 5 z 5

Další kniha o válce, ale hlavně dětech, na kterých zanechala stopy. Děti přežily a vyrostly, teď jako staří lidé dávají dohromady s autorovou pomocí tuhle knihu. Vzpomínají a není to jednoduché otevřít staré, dávno zapomenuté rány, věci, na které nechce člověk ani pomyslet. V osmi příbězích devíti děti si přečtete, co se tedy vlastně stalo...

Každý příběh má tu zvláštnost, že je psaný z jiného prostředí (koncentrační tábor, ulička v polské vesnici anebo plavba na záchranné lodi) a formou , kterou mohou číst i žáci druhého stupně. Všechny jsou však s temným nádechem smrti a neustálého strachu z odhalení.

Dojemné příběhy, pro které mám od teď místo v srdci. Více takových příběhů se šťastným koncem.

simca9342
05.05.2024 5 z 5

Války se dotýkají všech. Druhá světová se jako několikátý delší válečný konflikt dotýkala hlavně děti. Vzpomínky těch, co přežili seskládané do příběhů, které čtenářům mohou přijít jako hororové. Tyhle se však skutečně staly.
Stará paní vzpomíná na to, jak jim do bytu vrhlo gestapo a život v Polsku se nejen sousedům převrátil vzhůru nohama, starý pán se při vyprávění příběhu opět vidí jako kluk, když v necelých 18 letech utekl se spoluvězněm z Osvětimi.
Všechny příběhy byly psané spíše pro starší čtenáře, není v nich taková brutalita, ale zároveň z mrazivých výpovědí není nic vynecháno.


KnihoholkazOv
31.01.2022

Knížka sice obsahuje skutečné příběhy, ale mě osobně přišly příběhy téměř jako copyright jeden druhého. Skončila jsem asi v polovině a nedonutila se dočíst do konce.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (40. týden)

29.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Deti holokaustu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených84x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených5x
v Knihotéce76x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech6x

Štítky knihy

holokaust, holocaust

Autorovy další knížky

Allan Zullo
americká
2018  86%Deti holokaustu
2004  0%Udivující golfové příběhy
2003  0%Udivujicí golfové příběhy 2