Děti nade vše přehled

Děti nade vše https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471533/bmid_deti-nade-vse-qmQ-471533.jpg 5 746 746

V thrillerově laděném románu Delphine de Vigan Děti nade vše nahlédneme do dvou odlišných světů. V prvním kralují hvězdy internetu a mezi nimi hrdinka příběhu Mélanie, kterou vidina slávy a zisku pomalu vzdaluje od jejích nejbližších a reality vůbec. Ve druhém žije její protiklad Clara, dříč kriminalistického týmu, která je znepokojená zneužíváním dětí v digitálním prostoru. Sledujeme poutavý příběh, v němž hrají roli moderní fenomény doby, sociální sítě, virtuální realita, otisky každého z nás, a s jeho postavami s neklidem zjišťujeme, že se za ně platí vysoká cena. Autorka překvapivě zavede čtenáře i do nedaleké budoucnosti po roce 2030. Jaká asi bude?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Les enfants sont rois , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děti nade vše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (189)

Allys
05.05.2024 5 z 5

Ku knihe som sa dostala v rámci výzvy. Venuje sa aktuálnej téme sociálnych sietí, influencerov a ich vplyvu na deti, ktorých život a právo na súkromie zapredajú vlastní rodičia. V knihe sa objavujú dve hlavné dejové línie, ktoré sú vyvážené a zaujímavé.
Príbeh Melanie sa začína s prvými reality show vo Francúzsku, nedostatkom pozornosti a snahou byť slávna za každú cenu, čo najviac pocítia jej dve deti, ktoré k tomu využije.
Línia vyšetrovateľky Clary je podaná z pohľadu človeka, ktorý sociálnymi sieťami nie je zasiahnutý a pomaly odkrýva, čo sa deje.
Kniha poukazuje aj na to, aké dopady má toto správanie rodičov na psychiku detí.
Vo Francúzsku sa prijali zákony na ochranu detí, ale u nás, či už SR alebo ČR je to stále v začiatkoch a je desivé, čo sú niektoré pseudo-celebrity schopné zverejňovať zo svojho života a hlavne, ako bezohľadne narušujú súkromie svojich detí.
Kniha sa venuje dôležitým otázkam ohľadom ochrany neplnoletých, manipulácie rodičov k súhlasu s danou činnosťou, predkladaniu konzumných a možno nie úplne šťastných riešení na všetko (napr. tvorba videí s platenými produktami) a následkami tohto jednania. Kniha vedie k zamysleniu, kam súčasné dianie na sociálnych sieťach speje.

misa.novakova
05.05.2024 5 z 5

Toto byla síla. Knihu jsem zhltla za jeden víkend a hodně donutí přemýšlet. Jsem moc ráda, že někdo toto téma takto zajímavě zpracoval.


ivca79
30.04.2024 4 z 5

Na knížku jsem byla zvědavá dlouho.... ale pořád na ní nebyla nálada. Téma, příběh, super... rozuzlení i konec asi OK, až na ty motýly. To na mě bylo trochu zbytečné. Jinak bych ji doporučila všem, které živí sociální sítě :)

všechny komentáře

Související novinky (4)

Kniha dvou cest, Dotek jako led a další knižní novinky (6. týden)

05.02.2023


100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


Děti nade vše - novinka úspěšné francouzské autorky

09.11.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (2)

Absence strachu svědčí o absenci lásky.


Člověk se musí alespoň vzdáleně setkat s nějakým neštěstím, aby dokázal ocenit, že sám je v klidu. Když si uvědomí, že se život může zhoupnout v jediném záblesku nějaké nenapravitelné tragédie, poklid je o to cennější.


Kniha Děti nade vše v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených947x
ve Čtenářské výzvě213x
v Doporučených70x
v Knihotéce274x
v Chystám se číst583x
v Chci si koupit145x
v dalších seznamech8x