Děti z Bullerbynu přehled

Děti z Bullerbynu https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84781/bmid_deti-z-bullerbynu-io4-84781.PNG 5 4611 4611

Kniha vypráví o 6 dětech a jejich zážitcích v malé vesničce Bullerbynu. Sestry Anna a Britta, Olle, sourozenci Lisa, Bosse a Lasse společně chodí do školy do vzdálené vesnice, hrají si spolu na indiány, tráví spolu Vánoce, chodí spolu bruslit. Prožívají společně různá dobrodružství jako například uvíznutí ve sněhové bouři cestou ze školy, hledání ztraceného pokladu, koupání na ostrově, hledání vodníka u mlýna. Chodí často navštěvovat dědečka Anny a Britty, kterého si ostatní děti přivlastnily.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Alla vi barn i Bullerbyn, Mera om oss barn i Bullerbyn, Bara rolight i Bullerbyn , 1947


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děti z Bullerbynu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (633)

Alea2014
04.05.2024 4 z 5

Tato knížka mě bavila , ale dávám čtyři hvězdy z toho důvodu že chvílemi ne vše mě bavilo a třeba knížka Pipi dlouhá punčocha mě bavila víc ale to je věc názoru. Ale jinak doporučuji je totiž z větší části zábavná a dobrodružná . Doporučuji číst zhruba od osmi nebo sedmi let , sama jsem ji četla v osmi letech.

LadaJana
03.05.2024 5 z 5

Klasika - takové pohlazení po duši. Knihu jsem četla jako malá a i to bylo několik dekád od 1. vydání. Před pár lety jsem jí četla 5. leté dceři a k mému překvapení jí milovala stejně jako já. Je to prostě klasika, která má co říct i po skoro 80 letech.


Lienilda
17.04.2024 5 z 5

Asi moje nejoblíbenější knížka z dětství, i když Kája Mařík byl také dobrý (a 7 dílů mi vydrželo podstatně déle než Děti z Bullerbynu). Lisu jsem jako vypravěčku příběhu zbožňovala a přála si také žít v Bullerbynu a prožívat to co ona. V dětství jsem četla nespočetněkrát.

Teď jsem poprvé četla svým dětem a také se jim to moc líbilo. Knížku Pipi Dlouhou punčochu jsem neměla a ani filmy mě nikdy moc nebraly. Jsem zvědavá jestli změním názor, až se k ní s dětmi také časem dostaneme.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Děti z Bullerbynu v seznamech

v Právě čtených23x
v Přečtených7 593x
ve Čtenářské výzvě1 051x
v Doporučených425x
v Knihotéce1 304x
v Chystám se číst244x
v Chci si koupit93x
v dalších seznamech47x