Děvčata z pokoje 28 přehled

Děvčata z pokoje 28
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14037/devcata-z-pokoje-14037.jpg 4 54 54

Přátelství, naděje a přežití v Terezíně Kniha zachycuje osudy dívek z gheta v Terezíně. Je sestavena ze vzpomínek, citací z deníku a památníku i původního slova a přibližuje dějinné souvislosti a fakta týkající se holocaustu. Patnáct dívek, které na jednom pokoji společně přežily všechny útrapy holocaustu, vzpomínají a přibližují nám sílu vzájemného trvalého přátelství. Autorka líčí životní osudy dívek a pomocí častých citací z deníku Helgy Pollakové ukazuje každodenní strasti života v pevnosti. Publikace obsahuje řadu dokumentárních fotografií a je opatřena poznámkami. ... celý text

Literatura světová Válečné Biografie a memoáry
Vydáno: , Lukáš a syn (Barrister & Principal)
Originální název:

Die Mädchen von Zimmer 28 , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děvčata z pokoje 28. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

JancaMia
09.08.2023 4 z 5

Půjčeno z knihovny. Dětské přítelkyně z Heimu v Terezíně , které popisují co se všechno událo. Děvčátka to v té době neměli vůbec jednoduché, nicméně obdivuju jejich sílu ducha a velkou touhu po vzdělání a kultuře . Je velice smutné co si malé děti musely prožít.

TinaBookBlog
10.04.2023 3 z 5

Kolem této knihy jsem v knihovně chodila asi 2 měsíce. Vždy jsem ji vzala do ruky, ale následně vrátila zpět. Myslím si, že kdybych v tom bývalá pokračovala, tak by se nic nestalo...

Jedná se o životopisné vyprávění o dívkách, které spolu strávily téměř celé období 2.sv. války v Terezíně. Dozvíte se spoustu podrobností o fungování města a o životě lidí v něm. Vyprávění je dle mého neskutečně chaotické a absolutně mi nesedlo. Jednou se vše točí kolem jedné dívky, pak náhle druhé, pak jejího otce a následně zpět atd atd.

Pozitivně ale hodnotím otištění částí deníku a přímé citace, původních fotografií a stručné závěrečné povídání o jednotlivých postavách. Toto mi zabránilo hodnotit méně než 3.

Těžko říci, zda bych knihu doporučila. Pokud vás ale zajímá pohled na 2. sv. válku nejen z koncentračních táborů, tak asi ano.


lilly1
28.03.2023 3 z 5

Kniha vystihuje to,co je na titulní straně:přátelství,naději a přežití v Terezíně.Díky deníkům a vyprávění přeživších můžeme nahlédnout do života obyvatel Terezína za 2SV.Jak přežít každý den,jak se vyrovnat se vším,co se v ghettu děje...???Děkuji všem,kteří se rozhodnou svůj příběh převyprávět a sdílet i za cenu toho,jak to pro ně musí být mnohdy těžké.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (5. týden)

30.01.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Děvčata z pokoje 28 v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených7x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst96x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech3x