Víš, že tě potřebuju? přehled

Víš, že tě potřebuju? https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359631/bmid_vis-ze-te-potrebuju-nE4-359631.png 4 737 737

DIMILY série

< 2. díl >

Eden svého nevlastního bratra neviděla už skoro rok. Přestože svůj utajovaný vztah kvůli rodině ukončili, nemůže na Tylera stále zapomenout. Je sice šťastná se svým novým přítelem, jenže když od Tylera dostane zprávu, aby s ním strávila léto v New Yorku, je štěstím bez sebe. A tak spolu prožívají horké dny ve městě, které nikdy nespí, a staré touhy bublají pod povrchem. Jak dopadne jejich setkání? Odolají pokušení, nebo dají citům volný průběh?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Did I Mention I Need You? , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Víš, že tě potřebuju?. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (145)

Leído
21.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Mně se druhý díl i přes stejnou čtivost líbil míň a to hlavně kvůli Eden, která mě dost štvala: 1. její žárlivé scény, na které neměla nárok vzhledem k tomu, že ona byla ta zadaná, 2. to, jak se nechala přinutit od Tiffani, aby ublížila Tylerovi. Mohla se mu svěřit a společně to pak sehrát, 3. Dean. Její postoj k němu byl tragický a on si to nezasloužil. Ani od jednoho z nich.

Na druhou stranu právě ta třetí věc, která mě tak štvala, je zároveň ta, za kterou autorka zaslouží pochvalu. Protože to bylo (bohužel) reálné, že se lidi podvádějí, opouštějí pro někoho jiného a ubližují si navzájem. V knížkách nechceme, aby naši oblíbenci byli ti špatní, tak spoustu autorek nechá hlavního hrdinu/hlavní hrdinku ukončit předchozí vztah před první pusou. To mě vždycky pobaví. Ve skutečnosti je opustit partnera tak těžké rozhodnutí, že i když se zamiluje, nějakou dobu žije "dva" životy a sbírá odvahu. Takže ano, nečte se to příjemně, ale je to život. A zvlášť v tomhle věku.

Další velké plus: popis NY, autorka tohle fakt umí dobře, aniž by začala nudit

Další velké mínus: to s tím nevlastním sourozenectvím bylo přehnaně dramatické. Chápu, že to bylo nutné, protože o tom ta kniha byla, ale jediná máma Eden zareagovala rozumně, protože ono opravdu o nic nejde. Naopak, pokud se tzv. nevlastní sourozenci seznámí až v tomto věku a nevyrůstali spolu, je to dost pravděpodobný vývoj.

Pája699
22.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Autorce se určitě musí přiznat čtivost příběhu. Určo se to četlo lépe, než první díl. Který byl za mě i tak vydařený .-)

Tyeler a Eden....uplynul rok, co se neviděli..... Je opět léto a Eden se chystá na 6 týdnů za Tyelerem do New Yorku, kde byl v programu pro zneužívané děti.

Léto plné příslibů a dobrodružství. Eden má sice svého přítele, se kterým je spokojená a šťástná.....ale stačí pár chvil po boku Tyelera, aby ji došlo, že láska kterou k němu cítí nikam nezmizela.....naopak, je ještě silnější. Tyeler je na tom stejně.....podřád je zamilovaný do Eden.

Podvádí všechny kolem sebe, a to se jim samozřejmě vymstí. Chvilkami byla Eden na pár facek. Chovala se jak žárlivá husa a Tyeler měl za mě dost trpělivosti :-) ale jinak to jsou zlatíčka, který si užívali New York plnými doušky. Prostředí bylo krásně popsáno a i já jsem si připadala jako turista :-) Byla jsem uchvácená jako Eden..... jako bych tam byla s nimi.

Jediné co mi přišlo v tomto dílu zbytečné, bylo drama s Tiffany.....tý holce už měl dát dávno někdo přes hubu :-D ale co, musel přijít nějaký zvrat abychom se mi čtenáři nenudili a byli napnutý .-)

Po návratu z NY se oba rozhodnou, přiznat rodičům pravdu..... že se mají rádi a chtějí být spolu...... Někdo to vezme skvěle....jiný bohužel ne.

Otevřený a zároveň smutný konec......Tylere, vím, že si to musel udělat a proč, ale zároveň si mě svým způsobem zklamal... tohle jsem nečekala....


Kristy.Seb
04.09.2023 4 z 5

Oproti prvnímu dílu, kdy Eden byla ticha holka, se tady furt jen urážela a neustále křičela. U Tylera bylo hezké vidět naprostou změnu. Četlo se to celkem dobře, ale nic extra.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (15.1. - 28.1.)

15.01.2018


Citáty z knihy (3)

Existuje vůbec nějaký rozdíl mezi tím, když člověk někoho miluje a když je do někoho zamilovaný?


Copak neví, že lidé, které máme ve svých životech, tam nemusejí zůstat navždy? Neuvědomuje si, že se věci mění?


V tom je vzdálenost záludná. Buď vám poskytne čas, abyste se od někoho posunuli dál, nebo si díky ní uvědomíte, jak moc toho člověka potřebujete.


Kniha Víš, že tě potřebuju? v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených1 166x
ve Čtenářské výzvě66x
v Doporučených72x
v Knihotéce425x
v Chystám se číst219x
v Chci si koupit74x
v dalších seznamech10x