Dívka, kterou spolklo moře přehled

Dívka, kterou spolklo moře https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507174/bmid_divka-kterou-spolklo-more-wRw-507174.jpg 4 141 141

Magické putování v kulisách asijské mytologie. Zemi, kde Mina žije, už po generace sužují smrtící bouře. Lidé zde věří, že jsou způsobeny hněvem Mořského boha, kterého se každý rok pokoušejí usmířit dívčí obětí. Když se jednou pod tlakem okolností vrhne do moře samotná Mina, propadne se až do Říše duchů. S pomocí záhadného mladíka, několika démonů, bohů a duchů vyrazí za svým cílem: probudit zakletého Mořského boha. Čas je však neúprosný… žádný člověk totiž v Říši duchů dlouho nepřežije.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Girl Who Fell Beneath the Sea , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka, kterou spolklo moře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

veronika0131
09.04.2024 3 z 5

Na pár dní to bylo příjemné čtení na odreagování. Ale myslím, že za chvíli už si toho moc pamatovat nebudu. Příběh to byl pěkný, něžný, žádné brutality, spousta citu a zamyšlení, podmořské neokoukané prostředí.. ale ty postavy mi nějak nevlezly pod kůži, možná tak Namgi a trošku Shin, ale celkově o charakteru postav a nějakých rozhovorů bylo pomálu. Velkou část knihy jsem se i trochu ztrácela, co vlastně je provázek, kdo je obluda a kdo je duch atd., chtělo to za mě lepší popis světa a jeho fungování. Ale četla jsem v angličtině, tak to možná bude tím :D U takovéhle knihy bych se mi moc líbily i třeba ilustrace :)

Da.isy
05.04.2024 5 z 5

Něžný, srdečný, jemný milostný příběh

Bylo to moc krásné čtení, atmosféra byla úžasná. Doufám, že autorka napíše další fantasy knihu.
Pokud máte rádi něžné/útulné příběhy, musíte si tuto knihu přečíst.


nela3812
05.01.2024 2 z 5

Mytologie, moře a draci to já prostě můžu! Ale tento příběh mi bohužel ani trochu nevzal dech, ačkoliv slibuje opravdu zajímavou zápletku a magické prostředí podvodního světa.

V příběhu mi velmi chyběla jakákoliv gradace děje a nějaký určený směr. Často mi to přišlo jako chas náhodných problémů, situací a myšlenek, které nevedou ke stejnému cíli. Rozuzlení celé zápletky přišlo jako blesk z čistého nebe a ač to na první pohled vypadá zajímavě, do celkové konceptu mi to úplně nesedlo. Závěrem to však autorka trochu vylepšila, když přišlo kýžené napětí a překvapivý konec.

Postavy jsou nijaké? Neoslovila mě ani jediná, protože nám autorka neukázala jejich charaktery. To co jsme z nich měli možnost vidět se bohužel velmi podobalo i ostatním postavám. Velmi všeobecné rysy, nic konkrétního či výjimečného.

Čas od času mají některé postavy zajímavé myšlenky a vypráví krásné příběhy, které mě oslovili. Bohužel to často vypadlo z úst někomu, ke komu se to nehodilo a nebo nebyla vhodná situace. Jak jsem již viděla v jiných recenzích a souhlasím - moudra jsou tu sice zajímavá, ale velmi natlačená na sílu. Jakoby snad sama autorka vlastnímu příběhu nevěřila a snažila se mu přidat hodnotu tímto způsobem.

poslední bod - prostředí. Krásné podvodní město, o kterém však víme plné minimum. Z toho mála, o co se autorka podělila jsem sice cítila neskutečné kouzlo, ale mrzí mě, že nám toho neukázala více. Nepodělila se s a námi o detaily, historii, rozsah....ráda bych toho věděla mnohem více. :)

Hodnocení: 2,5/5

všechny komentáře

Související novinky (1)

Ticho ve tmě, Pak ses objevila ty a další knižní novinky (5. týden)

29.01.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dívka, kterou spolklo moře v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených153x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených11x
v Knihotéce107x
v Chystám se číst135x
v Chci si koupit46x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

mytologie pro dívky romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Axie Oh
americká
2022  80%XOXO
2023  76%Dívka, kterou spolklo moře