Dívka s tetováním na zádech přehled

Dívka s tetováním na zádech https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344032/bmid_divka-s-tetovanim-na-zadech-xe7-344032.jpg 4 36 36

Amy Schumerová tvrdí, že její kniha rozhodně nejsou memoáry, na druhou stranu nám ale předkládá sbírku textů, které jsou plné jí samotné – jejího života, zkušeností a různých postřehů či komentářů. Jde o velmi osobní a také velmi čistou a čtivou zpověď mladé komičky, která se rozhodla sdílet ve svých krátkých esejích, fejetonech a zamyšleních úplně všechno. Některé kousky vás chytí za srdce, jiné vás rozesmějí a naprosto „odbourají“. Amy Schumerová rozhodně umí uhodit hřebík na hlavičku a zážitky z puberty nebo mládí vypráví s takovou vervou, slovním a situačním humorem, že se rozhodně nemůžeme divit obrovskému ohlasu, který tato kniha v loňském roce ve Spojených státech vzbudila. Amy Schumerová prostě lidi baví. Na pódiu, ve svých pořadech a teď i ve své knize. Amy Schumerová si nebere servítky a všechno vám sdělí pěkně od plic, bez zbytečného přikrašlování.... celý text

Literatura světová Fejetony, eseje Humor
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Girl with the Lower Back Tattoo , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka s tetováním na zádech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

HH77
17.01.2024 2 z 5

Vlastně ani nevím,proč se vždy do knih tohoto typu pouštím. Dokážu přelouskat pár stran a pak to odkládam. Kniha je sice psaná zajimavě a vtipně, a fanoušky Amy jistě zaujme. Já to prostě jako knihu nezvládám. Knihy tohoto typu mi úplně stačí jako blog, jehož zapisky si přečtu občas pro zlepšení dne. Ještě snesu knihu o max 150 stránkách,delší už ne.

VeruMalfoy
10.07.2023 4 z 5

Tento příběh je upřímnou zpovědí jedné americké komičky, kterou jsem sice v živote neviděla, ale její jméno už jsem slyšela. Kniha je vtipná a plná sprostých slov. Na můj vkus je tam těch sprostých slov možná až moc. Zároveň je však i docela poučná v určitým směru a nutí člověka se hluboce zamyslet nad životem celkově. Překvapivě otvírá těžká témata. Kniha je opravdu doslova ze života a myslím, že se v ní najde každý čtenář. Takže i když jsem Amy neznala z žádných jejích vystoupení, tak jsem si knížku moc užila.

Poslouchala jsem jí jako audioknihu v originále, kterou namluvila přímo Amy sama, to celé knížce ještě víc prospělo. Bylo to takové živé, svižné a velice dobře se to poslouchalo. Připadala jsem si jakoby Amy seděla přímo naproti mě a všechno mi to vyprávěla.


SynD
03.04.2022 3 z 5

Amy Schumer mám ráda, ale jejímu trochu chaotickému vyprávění s nejednou sprosťárnou tu poněkud ubližuje čeština. už dlouho mám pocit, že náš (jinak štědrý) jazyk v této oblasti - a zejména sexuálně zaměřených vulgarismech, a sexuální oblasti jako takové - poněkud pokulhává.

roli v tom jistě může hrát překlad, možná to šlo přeložit méně upachtěně a upoceně. podobnou literaturu si každopádně dám příště raději v originále.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dívka s tetováním na zádech v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených5x
v Knihotéce52x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit6x

Štítky knihy

New York humor komedie feminismus úvahy a zamyšlení

Autorovy knížky

Amy Schumer
americká, 1981
2017  72%Dívka s tetováním na zádech