Dívka v medvědí kůži přehled

Dívka v medvědí kůži https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523845/bmid_divka-v-medvedi-kuzi-651f0342c91c6.jpg 5 36 36

Říkají jí Medvědice Janka. Není to kvůli tomu, kde ji našli, ale proto, že je jiná. Janku našli jako dvouletou u medvědí jeskyně a ona celý život přemýšlí, odkud vlastně pochází. Tváří se, že nevidí, jak se na ni ostatní vesničané dívají a špitají si. Janka je na svůj věk vysoká, statná a silná a zoufale si přeje být i uvnitř stejně silná jako navenek. Podivné okolnosti Janku přimějí opustit dosavadní domov a vydat se hledat odpověď na otázku, co je ve skutečnosti zač a kam patří. To ovšem ještě netuší, že ji čeká dobrodružná výprava, jakou by si nedokázala představit ani v nejdivočejších snech. Putování ji zavede od břehů ledové řeky až k vrcholku běsnící sopky a na cestě potká i celé stádo úžasných nových přátel. A možná narazí i na chaloupku na muřích nožkách... Pro čtenáře od deseti let.... celý text

Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

The Girl Who Speaks Bear , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka v medvědí kůži. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

GabinaT
04.05.2024 5 z 5

Moc krásná kniha, příběhem i vzhledem.
Líbil se mi příběh Janky, i když to nebylo vždy jednoduché.
Odkud pocházíme, kam patříme, kde je náš domov, co nás drží...

Jaehyun
29.04.2024 4 z 5

Stejně jako všechny knihy od této autorky, byla i tahle naprosto skvělá. Dobře napsaná, čtivá a hlavně pro všechny věkové kategorie. Ať už je vám 10, 30, 50 nebo 100, její knihy si určitě zamilujete.


Áňa 998
19.04.2024 5 z 5

Minulý rok jsem si od autorky přečetla Chaloupku na muřích nožkách a říkala jsem si, že bych si ještě něco přečetla... A najednou se objevila Dívka v medvědí kůži. Doufala jsem, že bude aspoň z 75% stejně tak dobrá, jako Chaloupka.
.
Už teď říkám, bylo to ještě lepší čtení. Na první pohled je knížka zase vymazlená, jak obal, tak vnitřek. Ilustrace, zdobené kraje... Krása!
.
A pak je tu děj. Hlavní hrdinkou je Janka. Děvče z vesnice, která moc neví, kam patří... A hledá se. Ve vesnici se necítí a všechno jí táhne do lesa. Janka je větší než ostatní, sílu má za tři... Co je vlastně zač? Kam patří? Jaký je její domov?
.
Janku jsem si zamilovala. Je to ten typ hrdinky, která se objeví, a vy si jí zamilujete a pak už jí přejete jen to dobré. Objevují se tu i další postavy, Mamočka, Anatolij Saša, Jurij, Myšilov, dokonce i jagy.... Ale mezi nimi není jediný rušivý element.
.
Po celou dobu četby se posouváme v ději, ale zároveň se víc dozvídáme o světě, ve kterém Janka žije a jeho historii. A to zejména díky příběhům, které jsou takové odbočky. Jsou to takové krátké pohádky, které Vám pomohou chápat, co se děje.
.
Nemyslím si, že je to jen čtení pro dospělé. Ráda bych ho doporučila i dětem, kterým může kniha trochu pomoci pochopit svět, miloučkou formou.
.
Tohle bylo opět úžasné čtení. Autorka dokáže spojit kouzelný příběh s vážnějším tématem, čtivou, lehkou formou. Dívka v medvědí kůži byla trefou do černého a já se nemůžu dočkat, až se pustím do další její knihy, Zámku v pavučině kouzel!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dívka v medvědí kůži v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst61x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

pro děti od 10 let

Autorovy další knížky

2023  89%Chaloupka na muřích nožkách
2023  93%Dívka v medvědí kůži
2024  90%Zámek z pavučiny kouzel