Dívka ze země Venku 1 přehled

Dívka ze země Venku 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492225/bmid_divka-ze-zeme-venku-1-FOJ-492225.jpg 4 224 224

Dívka ze země Venku série

1. díl >

Kdysi dávno byly dvě země, oddělené od sebe vysokou zdí. Země Uvnitř, kde žili lidé, a země Venku, obývaná prokletými bytostmi. Prokletí se šířilo dotykem – a tak každého, kdo vkročil do země Venku, čekal přísný trest. I přes to však v zemi Venku žila malá dívenka jménem Šiva. Nebyla sama – starala se o ni prokletá bytost, pan učitel. Ti dva se nesměli dotknout, avšak poutalo je k sobě více, než by se na první pohled mohlo zdát. Dívenka ze země Venku je melancholický fantasy komiks plný bohaté představivosti a temných prvků. Vymyká se současné japonské komiksové produkci jak grafickým zpracováním, tak citlivým příběhem, který čtenáře záhy pohltí. Dětská zvídavost hlavní hrdinky odhaluje svět plný podivných bytostí a lidí, jejichž pohnuté osudy a strach z prokletí prověří, kam až sahá dojemné přátelství Šivy a jejího ochránce. Kdysi dávno, v daleké krajině existovaly dvě země. Svět byl rozdělen na zemi Venku, kde žily podivné bytosti, jejichž dotek přenášel prokletí, a zemi Uvnitř, kde v bezpečí žili lidé. Tento příběh začíná setkáním dvou, jenž se nikdy potkat neměli. Je to příběh dívky a bytosti, chycených v hluboké průrvě, která odděluje noc a den…... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Gate
Originální název:

とつくにの少女 1 (Tocukuni no šódžo) , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka ze země Venku 1. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

Elion
22.04.2024 5 z 5

Tohle byla trochu temnější a melancholická manga. Nejprve jsem si myslela že mě vůbec nenadchne, ale nakonec se stal pravý opak.
Poté, co si zvyknete na temné kresby, zjistíte, že se před vámi začíná odvíjet velmi krásný příběh. Malá holčička Šiva a její učitel ze „země Venku“. Jejich vztah je krásný i přesto, že se jeden druhého nemohou dotknout, aby ji nezasáhlo prokletí těch z Venku. Proč ale je v zemi Venku a ne s ostatníma neprokletýma? Proč se ji ti ze země Uvnitř pokusili zabít? A jaké tajemství před ní její učitel skrývá?
Jako každý první díl je i tento úvodním dílem k celé sérii a já se do ní rozhodně v blízké době hodlám pustit. Těším se na to, co si pro nás tady autor připravil v dalších dílech. Jako každá manga, i tahle je záležitostí na pár chvil jeden díl. Ale určitě to nic nemění na tom, jak krásný příběh nám autor předkládá a já moc doufám, že bude i nadále takhle krásný.

kopeceli
21.04.2024 2 z 5

Nejprve ocením kresby, ty se mi líbily. Obálka je také zajímavá.
Příběh sám vypadá zajímavě, ale ke konci každé kapitoly se přihodí něco, co nejde rozklíčovat a uvrhá čtenáře záměrně do zmatku. To se mi nelíbí, nebaví mě to. Kniha je i na mangu moc krátká, je vidět snaha z mála udělat co nejvíc dílů. Za ty peníze kniha nestojí.


Jazzminator
12.11.2023 3 z 5

Zajímavý nápad, jsem zvědavá, jak bude v dalších dílech rozveden. Manga byla ale kraťoučká a příběhu nebyl tedy moc "dán prostor", a tak ani za mě prozatím není moc co hodnotit.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Billy Summers, Medovník s pepřem a další knižní novinky (20. týden)

15.05.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dívka ze země Venku 1 v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených319x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených12x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst92x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech8x

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Nagabe
japonská, 1993
2022  83%Dívka ze země Venku 1
2022  81%Dívka ze země Venku 2
2022  88%Dívka ze země Venku 3
2022  84%Dívka ze země Venku 4
2023  83%Dívka ze země Venku 11