Divočina přehled

Divočina
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236083/bmid_divocina-zxc-236083.jpg 4 1486 1486

Pozoruhodně upřímný autobiografický příběh ženy, která se po traumatických událostech rozhodne vyrazit na 1 770 kilometrů dlouhou pěší pouť. V šestadvaceti letech si Cheryl Strayedová, po smrti své matky a krachu svého manželství, myslela, že přišla o vše. Měla pocit, že již nemá co ztratit a učinila nejimpulzivnější rozhodnutí svého života: odhodlala se sama ujít vysokohorskou trasu Pacifik Crest Trail od Mohavské pouště přes celou Kalifornii a Oregon až do státu Washington. Hrdinka, bez jakýchkoli znalostí o přežití v divoké přírodě, se nevyhne střetnutí s chřestýši a medvědy, překonává úmorná vedra či rekordní sníh. Napínavé vyprávění okořeněné humorem živě zachycuje strach i radost mladé ženy tvrdě si razící cestu k cíli navzdory mizivé šanci na úspěch. Pouť ji téměř dožene k šílenství.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divočina. Přihlašte se a napište ho.

rejka79
03.10.2024 4 z 5

Námět je dobrý...jak se skrze putování vyrovnat s traumatem. Ale literárně to nějak pokulhává, nedokážu definovat čím, možná jen, že to psala jako první knihu, psala to mladá..., tak mě ten příběh nedokázal zcela pohltit a vlastně mě to i trošku nudilo. Ale mladším čtenářům rozhodně doporučuji.tak 3,5 hvězdiček

Klaton
22.09.2024 4 z 5

Kniha je zaměřena spíš na život Cheryl než na detaily o PCT. Kniha je psana čtivě, moc mě bavila.

LuckaDea
08.09.2024 2 z 5

Na tuto knihu jsem se docela těšila, ale nakonec ji hodnotím jako lehce podprůměrnou. A to především kvůli samotné autorce (a zároveň hlavní hrdince). I když je obdivuhodné, co dokázala, vůbec mi jako člověk nesedla, byla mi téměř celou dobu čtení nesympatická a hodně jejích rozhodnutí jsem úplně nedokázala pochopit. To celkový dojem z knihy sráželo dolů.
Kniha není čistě cestopis, ale autorka se v myšlenkách hodně vrací i do minulosti. Některé části z minulosti se možná až moc často opakovaly. Částečně je tedy kniha o skutečné cestě, a částečně o určité životní cestě. Popisy zážitků ze samotné cesty celkový dojem vylepšily. Tyto části mě bavily o dost víc. Dávám 2 a půl hvězdičky.

Knižní novinky 24. - 30. září

24.09.2018

Jak jsem pochopila, vesmír nikdy, vůbec nikdy nežertuje.

Kniha Divočina v seznamech

v Přečtených2 078x