Divoké děti lesů přehled

Divoké děti lesů https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21425/divoke-deti-lesu-21425.jpg 5 33 33

V této knížce bude čtenář s napětím sledovat výboje šedého vlka Loba a jeho smečky, příběh havrana Stříbrňáka, tragický osud legendárního mustanga a liščí matky i přběhy mnoha dalších. Vyprávění o zdánlivě nenápadných, ale v autorově podání nezapomentelných hrdinech, je čtenářským zážitkem pro každou generaci.

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Wild Animals I Have Know , 1935


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divoké děti lesů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

marketa3815
05.07.2022 3 z 5

Dcera (7 let) strhává 2 hvězdičky za krutost. Teď budu muset vysvětlovat, proč tam lidi v jednom kuse zabíjejí zvířata.

draka
04.09.2020 5 z 5

Nádherné příběhy, které mě vždy dojímali pro svou drsnou pravdivost. Slzičky mi tekly už tenkrát, když jsem je četl za deštivého prázdninového počasí ve stanu. Četl jsem je potom i svým dětem, a oni se mě na konci příběhu ptaly, jestli mi je toho zvířátka taky líto. Mám tu knihu rád stále rád.


hrdlickova_61
15.04.2019 5 z 5

"... Obzvlášť nádherná byla jedna borovice na východním svahu, obrostlá bolehlavem. Byla šest stop silná a její první větve začínaly tam, kde měly ostatní stromy korunu. V jejím vrcholku si dávali v létě častá dostaveníčka sojčí sameček se svou nevěstou. Tady, daleko z dostřelu, soják za teplých jarních dnů zpívá a natřásá se před svou vyvolenou, rozprostírá jasně modrá péra a trylkuje líbezné melodie jako z pohádky, tak sladce a tichounce, že je málokdo postřehne, kromě toho, komu jsou určeny, a v knihách se o tom vůbec nedočtete…"
...
Záměrně jsem vybrala na ukázku jen takový odstavec, který nemá přímou souvislost s dějem některé z kapitol. Příběhy jednotlivých zvířat jsou totiž tak poutavé, že bych nevěděla, kdy s opisováním přestat. Kdykoliv si vezmu knížku znovu do ruky, že si v ní jen tak trochu zašustím stránkami a zase ji vrátím zpátky, dopadne to úplně jinak - čtu a čtu, dokud nejsem na konci. Vím to naštěstí předem, a tak s tím počítám a udělám si čas. Ta představa, že tentokrát se udržím, je jen taková hra : o)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Divoké děti lesů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit6x