Dlouhá bílá přerušovaná čára přehled

Dlouhá bílá přerušovaná čára https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56943/bmid_dlouha-bila-prerusovana-cara-FQP-56943.jpg 3 30 30

Originální poutavé líčení autorova putování po západoněmecké dálnici, o životě na ní a kolem ní a o lidech, se kterými ho svedla dohromady.

Literatura faktu Literatura slovenská
Vydáno: , Československý spisovatel
Originální název:

Dlhá biela prerušovaná čiara , 1965


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dlouhá bílá přerušovaná čára. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

vvikingg
07.03.2024 5 z 5

Autorovo putování po německé autostrádě a jeho postřehy, nejlepší je setkání s Ernestem a jeho předpověď , ( musel jsem se smát) Němci vás vyžerou jsou jak kobylky vyžrali Itálii, Francii atd. , podrážkama obrousí Tatry, poserou všechny lesy, sežerou všechen sýr, vychlastají činžicu atd. Tak jsem si vzpomněl na východní Němce z bývalého NDR, jak smradlavé dvoutakty trabant a wartburg jezdili po českých silnicích okupovali v 70. 80. letech české kempy, přehrady a města. Ono to trvá i dnes po Labi před víkendem plují německé výletní lodě Saxonia, Königstein plují do Prahy za sexem a naládovat se českou kuchyní.

PeterRainhard
14.12.2022 5 z 5

Stylově brilatní, vytříbeným jazykem psaná miniatura, stále působivá, navzdory tomu, jak nesmírně se nám ona doba vzdálila. Pokud se čtenář nechá unést vyprávěním, tak působí vlastně fantaskně a futuristicky současně. Pokud je novelka čtená jako realistická reportáž, tak samozřejmě REÁLIE nutně nesmírně zestárly a přinese zklamání. Pokud se ale necháme unést ATMOSFÉROU, tak nás přenese doslova do jiného světa. Vzpomenul jsem na ni živě, když jsem se poprvé hnal nad ránem přes celé Německo po A4 až na západní hranici. Kmitající se černé mercedesky, neony, města změněné v nápisy na cedulích. Utkvěla mi epizodická postava "Poutníka" - anonymního (Západního) Němce, který "odešel" na Autobahn a už nikdy nehodlal sjet z dálnice...


jprst
04.06.2022 3 z 5

Tohle jsem poprvé přečetl kdysi v hodně raném mládí, tenkrát mi to připadlo poutavé a originální, ale po opakovaném čtení po letech to dost ze svého kouzla ztratilo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dlouhá bílá přerušovaná čára v seznamech

v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst3x